Οι «Άγριες Μέλισσες» είναι από τις σειρές που έχουν καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό τη φετινή σεζόν.

Ο σκηνοθέτης του επιτυχημένου σίριαλ του ΑΝΤ1 μίλησε για το πώς έγινε η συνεργασία του με το κανάλι του Αμαρουσίου, για το κάστινγκ, και τόνισε πως έχει διάθεση οι «Μέλισσες να συνεχιστούν και δεύτερη σεζόν.

«Με προσέγγισαν από τον ΑΝΤ1 τον Οκτώβριο του 2018 και μου έστειλαν τα πρώτα σενάρια της Μελίνας Τσαμπάνη. Η γραφή ήταν εξαιρετική και το πρώτο που σκέφθηκα ήταν πώς θα την αναδείξω με τον καλύτερο τρόπο. Μου αρέσει να κάνω δύσκολα πράγματα και σε αυτά συγκαταλέγονται οι "Αγριες μέλισσες"» αναφέρει ο σκηνοθέτης.

Το τηλεοπτικό χωριό έχει στηθεί εντός των στούντιο Κάπα στην Παιανία, απ' όπου βγαίνουν σχεδόν στο σύνολο τους όλες οι εκπομπές του ΑΝΤ1. Η προετοιμασία τόσο για τους εξωτερικούς χώρους όσο και τα εσωτερικά πλατό διήρκεσε αρκετούς μήνες. Το «Διαφάνι» εκτείνεται σε πέντε στρέμματα με 13 κτίσματα, εκ των οποίων το βασικό είναι το καφενείο του χωριού, όπου στην κυριολεξία έχει στηθεί ένα καφενείο στα πρότυπα της δεκαετίας του 1950. Τα δυο εσωτερικά πλατό είναι 800 τ.μ. το καθένα, ενώ ακόμη ένα στρέμμα καταλαμβάνει το «κτήμα Σταμίρη» των τριών αδελφών. Πολλά από τα εξωτερικά γυρίσματα έχουν πραγματοποιηθεί στη λίμνη Κωπαΐδα, στον Μαραθώνα, στο Κάτω Σούλι, στα Σπάτα και στην Παιανία.

Πολύς λόγος έχει γίνει για το κάστινγκ της σειράς εποχής του ΑΝΤ1.

«Ηταν μια μακρά διαδικασία. Τέσσερις μήνες διήρκεσε και είδαμε πολλούς ηθοποιούς. Προσπάθησα να βρω τον ιδανικό άνθρωπο για τον κάθε ρόλο. Συνεργαστήκαμε στενά με τη Μελίνα. Μιλήσαμε και αναλύσαμε πολύ τους ρόλους. Από εκεί και πέρα αυτό έχει να κάνει και με το ένστικτο του σκηνοθέτη. Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε διακριτούς χαρακτήρες» αποκαλύπτει ο Λευτέρης Χαρίτος στο Τv Εθνος, προσθέτοντας:

«Εγιναν σωστά τα πράγματα. Και υπήρξε αρκετός χρόνος προετοιμασίας. Ο δικός μoυ στόχος ήταν να είναι μια σειρά για ενηλίκους. Το εννοώ με την αμερικανική έννοια. Θέλαμε να αναδειχθούν οι χαρακτήρες και τα συναισθήματα τους σε βάθος. Με αφορμή μια δολοφονία βλέπουμε μια ολόκληρη κοινωνία να αποσυντίθεται, χωρίς να έχει πάρει μέρος στον φόνο. Η μικρή κοινωνία του χωριού θα μπορούσε να είναι μια πολύ πιο μεγάλη κοινωνία».

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης εξηγεί γιατί κατά τη γνώμη του μεγάλη μερίδα του κόσμου στρέφεται και πάλι προς την ελληνική μυθοπλασία αλλά και στις σειρές εποχής.

«Πάντα είναι επίκαιρη μια ματιά στο παρελθόν. Οταν μια κοινωνία περνά κρίση ξανασκέφτεται τις αξίες της.. Εχουμε σημαντική προϋπηρεσία στη μυθοπλασία ξεκινώντας από τον Ομηρο. Η ανάκαμψη στην τηλεοπτική μυθοπλασία ήρθε γιατί ο κόσμος θέλει να δει αληθινές ιστορίες». Ο ίδιος πάντως έχει τη διάθεση οι «Αγριες μέλισσες» να συνεχιστούν για ακόμη μία σεζόν. «Φυσικά και αντέχουν οι "Μέλισσες" και δεύτερη σεζόν. Ξέρω τη Μελίνα Τσαμπάνη και τις δυνατότητες που έχει ως σεναριογράφος. Εάν ο ΑΝΤ1 το αποφασίσει, θα το στηρίξω με όλη μου την ψυχή». Αν και έχει τη φήμη του αυστηρού σκηνοθέτη, δεν είναι έτσι και το παραδέχεται και ο ίδιος: «Είμαι γενικά γλυκός ως άνθρωπος. Πιο πολύ αυστηρός είμαι με τον εαυτό μου. Και ίσως επειδή οι συνεργάτες μου το εισπράττουν αυτό, προσπαθούν και οι ίδιοι περισσότερο» λέει.

Ο Λευτέρης Χαρίτος αιτιολογεί και την επιλογή του να εντάξει μεγάλα διαστήματα σιωπής στη σειρά, κάτι το οποίο σχολιάστηκε έντονα κυρίως στα πρώτα επεισόδια.

«Ναι, είναι ένα στοιχείο το οποίο ενέταξα από την πρώτη στιγμή. Οτιδήποτε είναι αναγνωρίσιμο ως αλήθεια είναι οικείο πάντα. Οικείο δεν είναι αυτό που βλέπουμε συχνά, οικείο είναι αυτό που καταλαβαίνουμε γρήγορα, αυτό που ζούμε και στη δική μας ζωή. Η καθημερινότητα μας είναι γεμάτη σιωπές. Υπάρχουν στιγμές που η σιωπή πρέπει να αναδειχθεί. Εγώ δεν τη φοβήθηκα. Ο κόσμος έχει ανάγκη τη σιωπή».