Ο Οδυσσέας έχει στο μυαλό του διάφορα θέματα που πρέπει να διευθετήσει. 

Αυτό, όμως, που τον απασχολεί περισσότερο είναι η εξαφάνιση του πατέρα του. Μάλιστα, στα προσεχή επεισόδια, ο νεαρός άντρας ανακαλύπτει πως ο Μάρκος Καλλέργης είναι ζωντανός!

Μία ιστορία που μας έχει απασχολήσει ιδιαίτερα από τα πρώτα κιόλας επεισόδια του ερωτικού - πολιτικού θρίλερ του ΣΚΑΙ «8 λέξεις» είναι η μυστηριώδης εξαφάνιση του Μάρκου Καλλέργη.

Δηλαδή του συζύγου της Ναυσικάς και πατέρα του Οδυσσέα, του Μιχαήλ και του Νικηφόρου.

Όπως έχουμε δει, ο Οδυσσέας, παρόλο που έχουν περάσει πολλά χρόνια, δεν μπορεί να δεχτεί πως ο πατέρας του εξαφανίστηκε ή, ακόμη χειρότερα, πως είναι νεκρός.

Με αφορμή, μάλιστα, την ξαφνική εμφάνιση του ρολογιού που φορούσε ο Μάρκος Καλλέργης την ημέρα που εξαφανίστηκε, ψάχνει συνεχώς στοιχεία που θα τον οδηγήσουν στα ίχνη του εφόσον είναι ζωντανός.

Στα παραπάνω ερωτήματα, λοιπόν, θα πάρει απαντήσεις από την Αμερικανίδα δημοσιογράφο Γκρέις Χαρτ (Κάθριν Κελί Λανγκ).

Σύμφωνα με το my tv, εκείνη μαζί με τον Νικηφόρο μοιράζονται ένα μυστικό και η παράξενη συμπεριφορά τους γίνεται αντιληπτή από τον Οδυσσέα, ο οποίος στήνει παγίδα στην Γκρέις. Συγκεκριμένα, τοποθετεί έναν κοριό στο σπίτι της, όταν τον προσκαλεί να του κάνει το τραπέζι, και καταγράφει κάθε συνομιλία της.

Μέσα σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και οι συνωμοσίες μεταξύ της ίδιας και του Νικηφόρου. Την επόμενη μέρα ο Οδυσσέας βάζει στον τελευταίο να ακούσει τις ηχογραφήσεις και πλέον ο Νικηφόρος είναι υποχρεωμένος να ανοίξει τα χαρτιά του.

Το ίδιο και η Γκρέις, η οποία αποκαλύπτει στον Οδυσσέα όλη την αλήθεια για το παρελθόν της τον πραγματικό λόγο για τον οποίο βρίσκεται στην Κέρκυρα, καθώς και όσα γνωρίζει για τον Μάρκο Καλλέργη.

Ο Οδυσσέας σοκάρεται καθώς μαθαίνει πως ο πατέρας του είναι ζωντανός. Λίγο αργότερα, συναντάει τη Ναυσικά, π οποία απαιτεί να μάθει τι συμβαίνει και είναι αναστατωμένος.

Ο νεαρός της εκμυστηρεύεται το συγκλονιστικό νέο και εκείνη χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της απαιτώντας να μάθει από πού τα έμαθε όλα αυτά. Ο Οδυσσέας της εξηγεί τι έχει προηγηθεί ανάμεσα σε εκείνον και την Γκρέις και η Ναυσικά αποφασίζει να συναντήσει την Αμερικανίδα δημοσιογράφο για να ακούσει και η ίδια όσα είπε στον γιο της.

Λίγες μέρες αργότερα, η Γκρέις πέφτει θύμα επίθεσης και είναι σίγουρη πως ηθικοί αυτουργοί είναι ο Οδυσσέας και η Ναυσικά και απειλεί να τους εκδικηθεί.

Ακόμα, ο Οδυσσέας παίρνει μία σημαντική απόφαση: να συναντήσει τον πατέρα του