Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα πυκνώσουν, δίνοντας από αργά το απόγευμα βροχές τοπικού χαρακτήρα κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, περιμένουμε τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη σταδιακή μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 15 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 20, στην Ήπειρο από 7 έως 21 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 5 έως 20, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 9 έως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 24 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 22, και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 23 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου, όπως αναφέρει το meteo.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις και μετά το μεσημέρι από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα επικρατήσουν ανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ και από το απόγευμα στα δυτικότερα τμήματα τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης και λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν με πιθανότητα για πρόσκαιρες ασθενείς λασποβροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 16 έως 23 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν, ενώ τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς.