Στροφή στη μυθοπλασία με έμφαση στη λογοτεχνία αλλά και σε σύγχρονες ιστορίες σχεδιάζει η διοίκηση της ΕΡΤ.

Το κανάλι προχωρά ήδη σε συζητήσεις με δημιουργούς για να δοθεί άμεσα το «πράσινο φως».

Πιάνοντας το νήμα από την περσινή απόπειρα με την τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος «Η ζωή εν τάφω», η ΕΡΤ σχεδιάζει να δώσει δυναμικό «παρών» στον τομέα της μυθοπλασίας που γνωρίζει άνθηση και στα ιδιωτικά κανάλια, για να διεκδικήσει τον δικό της χώρο στις υψηλού επιπέδου παραγωγές.

Με μπροστάρη τον πρόεδρο της Επιτροπής προγράμματος Νίνο Ελματζιόγλου, ο οποίος συνέδεσε το όνομα του με μεγάλες παραγωγές όπως το «Νησί», ξεκίνησαν ήδη οι επαφές με δημιουργούς.

Σε συζητήσεις βρίσκεται η συγγραφέας του «Νησιού» Βικτόρια Χίσλοπ αλλά και ο σκηνοθέτης της ομώνυμης σειράς του MEGA, Θοδωρής Παπαδουλάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σειρά που αναμένεται να αναλάβουν για την ΕΡΤ θα αποτελεί μεταφορά του νεότερου βιβλίου της Χίσλοπ με τίτλο «Οι Καρτ ποστάλ», το οποίο επίσης διαδραματίζεται στην Ελλάδα.

Σε αντίθεση με το «Νησί», ωστόσο, «Οι Καρτ ποστάλ» δεν είναι μυθιστόρημα εποχής αλλά σύγχρονο έργο με ηρωίδα την Έλι, η οποία παραλαμβάνει καθημερινά καρτ ποστάλ από την Ελλάδα, από έναν άγνωστο αποστολέα, που ξεδιπλώνουν σταδιακά την οδύσσεια ενός άνδρα που ταξιδεύει στην Ελλάδα.

Η σειρά αναμένεται να προταθεί επίσημα στην ΕΡΤ, μέσω της πλατφόρμας όπου κατατίθενται προτάσεις παραγωγών, και να περάσει όλα τα στάδια έγκρισης. Η πρόθεση από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές είναι θετική ώστε να τηρηθούν μεν οι διαδικασίες αλλά να αποφευχθεί η χρονοβόρα γραφειοκρατία.

Το «Καρτ ποστάλ» δεν θα είναι η μόνη σειρά που σχεδιάζει η ΕΡΤ.

Στόχος είναι να παρουσιαστεί στο τηλεοπτικό κοινό μια ολοκληρωμένη πρόταση μυθοπλασίας με τουλάχιστον δύο-τρεις σειρές για τις οποίες γίνονται σκέψεις να αποκτήσουν τη δική τους ζώνη.

Τα σχέδια αυτά αφορούν την προσεχή σεζόν 2020-2021, καθώς στην τρέχουσα δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος. Οι όποιες προσθήκες τους επόμενους μήνες θα αφορούν κυρίως ενημερωτικές εκπομπές.

Οι πρώτες εγκρίσεις εξωτερικών παραγωγών αναμένεται να προχωρήσουν την προσεχή εβδομάδα και αφορούν την εκπομπή που θα παρουσιάζει η Όλγα Τρέμη, αλλά και μια πρωινή και μία μεσημεριανή εκπομπή.