«Ευτυχώς προλάβαμε». Αυτή η ατάκα του διευθυντή της αντιτρομοκρατικής, αστυνομικού διευθυντή Ελευθέριου Χαρδαλιά είναι χαρακτηριστική για τη σοβαρότητα των συλλήψεων που έγιναν κατά τη χθεσινή επιχείρηση, για την εξάρθρωση της οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι αυτό που τρομάζει περισσότερο, είναι η ποσότητα και η δύναμη των εκρηκτικών υλών που κατάσχεσε η αντιτρομοκρατική.

«Αυτά τα όπλα σκοτώνουν. Δύο από αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί. Ευτυχώς δεν σκότωσαν, τραυμάτισαν όμως αστυνομικούς. Δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν και χειροβομβίδα, όπως ξέρετε. Δεν γνωρίζουμε τι αθώα θύματα μπορούσε να προκαλέσει, συγκεκριμένα στη γαλλική Πρεσβεία στο κέντρο της Αθήνας. Εκείνο που τρομάζει ακόμα περισσότερο είναι η ποσότητα και η δύναμη των εκρηκτικών υλών που κατασχέσαμε», τόνισε ο διευθυντής της αντιτρομοκρατικής, αναφερόμενος στις επιθέσεις που έχει κάνει η Επαναστατική Αυτοάμυνα.

Μία από τις εκτιμήσεις που προκύπτουν από τα ευρήματα κατά την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας είναι ότι ενδεχομένως η Επαναστατική Αυτοάμυνα να ετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση χρησιμοποιώντας ασθενοφόρο.

Το χτύπημα αυτό ίσως να γινόταν με χρήση καλάσνικοφ, ή παγιδεύοντας το ασθενοφόρο με εκρηκτικά, όπως έκανε ο Επαναστατικός Αγώνας. Εξάλλου, ανάμεσα στα ευρήματα ήταν κάποια αυτοκόλλητα ασθενοφόρου.

Σε συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των ερευνών της αντιτρομοκρατικής που οδήγησαν στις συλλήψεις των μελών της Επαναστατικής Αυτοάμυνας.

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν τα και όπλα που κατασχέθηκαν κατά την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής για την εξάρθρωση της Επαναστατικής Αυτοάμυνας

5 πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ, ένα εκ των οποίων έφερε γεμιστήρα με είκοσι οκτώ φυσίγγια
1 υποπολυβόλο
2 πυροβόλα πιστόλια (το ένα έφερε γεμιστήρα επτά φυσιγγίων και ένα φυσίγγιο στη θαλάμη)
7 γεμιστήρες πολεμικού τυφεκίου, εκ των οποίων η μία έφερε είκοσι οκτώ (28) φυσίγγια