Λιώσαμε στη μια και μοναδική συναυλία που έδωσε το βράδυ της Παρασκευής η μπάντα Xatzifrageta, στη αίθουσα της Αίγλης στην Πάτρα. 

Η Mojo live έφερε στην Πάτρα, ένα ακόμα συγκρότημα της χιπ χοπ και ραπ μουσικής σκηνής που όμως έχει ένα μοναδικό ύφος στα τραγούδια και στη μουσική του, κάτι που δεν τον περιορίζει σε ταμπέλες και που του δίνει ένα πραγματικά ανεξάρτητο πνεύμα, έχοντας τη δυνατότητα να κινείται εναλλακτικά σε κάθε δουλειά του. 

Οι Xatzifrageta είναι πράγματι μια διαφορετική φωνή στο χώρο της ελληνικής χιπ χοπ, με τραγούδια που έχουν αγαπηθεί όλα αυτά τα χρόνια από το κοινό, κάτι που φάνηκε και στη συναυλία που έγινε στην Πάτρα, καθώς η αίθουσα γέμισε από κόσμο.


H μπάντα αποτελείται από τους Πάνο Φραγκιαδάκη στη φωνή και στην κιθάρα, τον Βαγγέλη Χατζηγιάννη επίσης στη φωνή και στην κιθάρα (τον βασικό πυρήνα του γκρουπ από τους οποίους προέκυψε το παράξενο όνομά του), τον Βασίλη Τσιγκρή στο μπάσο και τον Γιώργο Χριστοδούλου στα τύμπανα. 

Οι Xatzifrageta στην Πάτρα είπαν πολλά από τα τραγούδια τους, με τα οποία έχουν γίνει γνωστοί στο ευρύτερο κοινό, όπως το "Λιώνω", το "Σχολείο", το "Για λόγους ταξικούς", το "Καλοκαιρινό" και αρκετά ακόμα πιο νέα τραγούδια από τις τελευταίες τους δουλειές. 

Πάντα με το ύφος που τους χαρακτηρίζει, με έναν αιρετικό στίχο και ένα καυστικό ύφος, στοιχεία που τους διακρίνουν στη μουσική τους πορεία, αφήνοντας όμως μηνύματα για τις καταστάσεις που ζούμε γύρω μας. 

Οι Πατρινοί υποδέχτηκαν με θέρμη την ξεχωριστή μουσική παρέα σε μία συναυλία που είχε αρκετό παλμό, δυναμισμό και έδωσε τη δυνατότητα σε όσους βρέθηκαν σε αυτό το live να ξεφύγουν από τα τετριμμένα και τα καθιερωμένα. 

Φωτογραφίες: Γιάννης Παρασκευάς και Ντίνος Βολάνης
Παραγωγή: Mojo Live