Η αστυνομική επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ έγινε με απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του αρμόδιου υπουργού, δήλωσε η Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην ΑΣΟΕΕ έγινε «προφανώς σε συνεννόηση» με τις πρυτανικές αρχές. «Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κρίνει πότε και αν είναι κατάλληλο να γίνει μια τέτοια επιχείρηση», δήλωσε ακόμη η κ. Κεραμέως και σημείωσε ότι υπήρχαν καταγγελίες για συγκεκριμένες έκνομες δραστηριότητες, κάνοντας αναφορά στις αποκαλύψεις φοιτητών ότι εντός του Οικονομικού Πανεπιστημίου παρασκευάζονταν βόμβες μολότοφ.

«Για αυτό περάσαμε τη διάταξη που σκόπευε στην αποκατάσταση του ασύλου στην πραγματική του έννοια. Για να εκφράζονται ελεύθερα φοιτητές και καθηγητές, χωρίς να φοβούνται ότι θα τους επιτεθούν. Στόχος αυτής της επιχείρησης στην ΑΣΟΕΕ αποτελεί να είναι ελεύθερα τα πανεπιστήμια από τέτοιες έκνομες ενέργειες», υπογράμμισε ακόμη η κ. Κεραμέως.

Κεραμέως για την επίθεση Ρουβίκωνα

Η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε και στην επίθεση που έκαναν μέλη του Ρουβίκωνα στο πολιτικό γραφείο της. «Είναι πολύ λυπηρό ότι κάποιοι μέσω της βίας προσπαθούν να επιβάλουν τις απόψεις τους», σχολίασε. «Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν εκβιαζόμαστε, θα συνεχίσουμε ακάθεκτοι να κάνουμε δημοκρατικό διάλογο για να αναβαθμίσουμε την εκπαίδευση», συμπλήρωσε η υπουργός Παιδείας.