Το καλύτερο τυρί στον κόσμο, για το 2019, παράγεται στο Όρεγκον των ΗΠΑ και λέγεται Rogue River Blue.

Το μπλε τυρί του τυροκομείου Rogue Creamery απέσπασε το βραβείο στα World Cheese Awards, που διοργανώνονται ετησίως, εδώ και 32 χρόνια.

Ο νικητής αναδείχτηκε μεταξύ 3804 τυριών από 42 χώρες και τα τυριά που έφτασαν στη «βραχεία λίστα» των 16 ήταν από την Ιταλία, την Ελβετία, τη Γαλλία και τη Βρετανία.

Η παραγωγή του οργανικού αυτού τυριού έχει μία «αυστηρή» διαδικασία ωρίμανσης μέσα σε σπηλιές, όπου παραμένει επί 9 – 11 μήνες. Στη συνέχεια, τυλίγεται σε αμπελόφυλλα της ποικιλίας Syrah, τα οποία προηγουμένως έχουν βυθιστεί σε λικέρ από αχλάδι.

Ο επικεφαλής της κριτικής επιτροπής περιέγραψε το Rogue River Blue ως ένα «γευστικό πάρτι», επαινώντας τις «διαφορετικές τάσεις, την ισορροπία, τις γλυκές και πικάντικες νότες του».

Τη δεύτερη θέση απέσπασε το Nazionale del Parmigiano Reggiano, μία ιταλική παρμεζάνα 24μηνης ωρίμανσης. Η τρίτη θέση πήγε στην Ισπανία, σε έναν τυρί από πρόβειο γάλα.

Όσον αφορά την τιμή του καλύτερου τυριού στον κόσμο, το τυροκομείο -σύμφωνα με την ιστοσελίδα του- πουλά το Rogue River Blue προς 75 δολάρια τα 560 γραμμάρια και προς 235 δολάρια το «κεφάλι», το οποίο έχει βάρος 2 κιλά και 300 γραμμάρια.

Πηγή: huffingtonpost.gr