Πρόκειται για έναν γλυκόπικρο μονόλογο, με έντονα στοιχεία μιούζικαλ, που εξιστορεί τις συναισθηματικές περιπέτειες της αφηγήτριας. Από το ξεκίνημα μαθαίνουμε ότι η ηρωίδα μόλις χώρισε από μια πολύ σημαντική για αυτήν σχέση. Αισθήματα προδοσίας, θυμού και μίσους την καταλαμβάνουν. Προσπαθώντας να προχωρήσει μπροστά, γυρνά πίσω, ανασυνθέτοντας λάθη, στιγμές και αναμνήσεις του παρελθόντος. Λογοτεχνικές αναφορές και τραγούδια αποτελούν αρωγό στην παλινδρόμηση αυτή.

Είναι εμφανές ότι ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Θέμης Μουμουλίδης έχει δουλέψει, μαζί με την Μαριάννα Πολυχρονίδη, με πολύ προσοχή τον λόγο, την εκφορά του και την εκφραστική απεικόνιση του. Οι κινήσεις της ηθοποιού συμβαδίζουν άψογα με την εκάστοτε ψυχική κατάσταση του ρόλου. Τα επιλεγμένα τραγούδια δένουν αναπόσπαστα με την αφήγηση, αποτελώντας οργανικό κομμάτι του κειμένου.

Χάρτινα κουτιά, στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο, σχηματίζουν ένα τοίχο στο πίσω μέρος της σκηνής, παραπέμποντας συμβολικά σε μια φυλακή, σε έναν εγκλωβισμό της ηρωίδας μέσα στο ίδιο της το μυαλό, τις αναμνήσεις, τις σκέψεις και τα όνειρα ή τους εφιάλτες της. Οι μουσικοί Γιάννης Τσόλκας (πιάνο) και Δημήτρης Σινογιάννης (ηλεκτρική κιθάρα), που βρίσκονται επί σκηνής, με την υπέροχη μουσική συνοδεία τους, αβαντάρουν την ερμηνεία της ηθοποιού.

Η ερμηνεία της Πολυχρονίδη είναι σαρωτική. Δίνει υπόσταση στην ηρωίδα και την ενσαρκώνει με φυσικότητα που εκπλήσσει. Κινείται με ντελικάτη άνεση μεταξύ του δραματικού και του κωμικού, κρατώντας ταυτόχρονα το μέτρο του ρεαλισμού. Επιβάλλει την παρουσία της στο θεατρικό χώρο, ξετυλίγοντας τα κινησιολογικά και τα εκφραστικά της μέσα σε όλο τους το εύρος κι ερμηνεύοντας με κέφι, μπρίο και λεπτές κωμικές αποχρώσεις την ταραχώδη ζωή της. Αεικίνητη σε όλη τη διάρκεια της παράστασης, βαθιά ανθρώπινη, ξεκαρδιστική, ευαίσθητη, με εναλλαγές εκφράσεων, τόνων και διαθέσεων, πλάθει ένα χαρακτήρα με όλα τα στοιχεία της πολυπλοκότητάς του και τις αντιφατικές του εκφάνσεις, χωρίς ποτέ να τον αντιμετωπίσει ως καρικατούρα. Επιπλέον, οι τραγουδιστικές της ικανότητες είναι εφάμιλλες με τις υποκριτικές. Με την ξεχωριστή χροιά της φωνής της τραγούδησε υπέροχα τα μουσικά κομμάτια, μένοντας πάντα μέσα στον χαρακτήρα της ηρωίδας της.

Κείμενο – σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης

Σκηνικός χώρος - βίντεο: Όλγα Μπρούμα

Κοστούμια: Νάσος Ντότσικας

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Παραγωγή: 5η Εποχή Τέχνης

Πιάνο:  Γιάννης Τσόλκας 

Ηλεκτρική κιθάρα: Δημήτρη Σινογιάννης 

Οι φωτογραφίες είναι του Βαγγέλη Πουλή.

Διάρκεια: 90’

Η παράσταση παρουσιάστηκε στο Θέατρο Απόλλων στην Πάτρα, στις 9/11/2019.