Σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο δυναμικών ενεργειών, επαφών με τα κέντρα εξουσίας στην Αθήνα και κινητοποιήσεων στην Ηλεία κατέληξε ομόφωνα στο σημερινό έκτακτο δημοτικό Συμβούλιο Πύργου να προχωρήσει ο Δήμος Πύργου αντιδρώντας στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να προβεί στην αναστολή ίδρυσης και έναρξης λειτουργίας της Πανεπιστημιακής Σχολής ΤΕΦΑΑ στον Πύργο.

Ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, στην εναρκτήρια ομιλία του στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι επιβάλλεται να υπάρξει μαχητικό πνεύμα διεκδικήσεων και δυναμικές, μαζικές και συλλογικές κινητοποιήσεις, επειδή το Υπουργείο θεωρεί ότι δεν θα υπάρξει κάποια σοβαρή αντίδραση, εκ μέρους των Ηλείων για την κατάργηση του Τμήματος ΤΕΦΑΑ στον Πύργο. «Οι Ηλείοι πρέπει να αντιδράσουν για να μην περάσουν αυτά τα σχέδια» κατέληξε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Πύργου.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Πύργου, Ολυμπίας και Ζαχάρως σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα Σάββατο αποφάσισε αποχή από την εργασία τους τη Δευτέρα 11/11 και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις- Δεν θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του Δήμου τη Δευτέρα πλην της Καθαριότητας και η αποκομιδή των απορριμμάτων θα διεξαχθεί κανονικά.

Ουσιαστικά θα κλείσει το Δημαρχείο τη Δευτέρα 11/11 καθώς δεν θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του δήμου, πλην του τομέα Καθαριότητας. Η Δημοτική αρχή Πύργου σε συνεργασία με τους βουλευτές του νομού θα επιδιώξουν να έχουν διαδοχικές συναντήσεις από τη Δευτέρα τόσο στην Αθήνα με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας όσο και στην Πάτρα με την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών για να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους στην απόφαση για το Πανεπιστημιακό τμήμα ΤΕΦΑΑ στον Πύργο και να διεκδικήσουν την αλλαγή της απόφασης προς όφελος της Ηλείας.

Συγκεκριμένα η δημοτική αρχή Πύργου θα ζητήσει άμεσα από τους βουλευτές του νομού να μην ψηφίσουν την σχετική διάταξη στη βουλή και να κλείσουν ραντεβού με την υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως στην οποία θα συμμετέχουν ο Δήμαρχος Πύργου, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Πύργου, οι Βουλευτές του νομού.

πηγή: ilialive.gr.