Ο Κουζμίνσκας δεν ανήκει στο δυναμικό του Ολυμπιακού.

Ολοκληρώθηκε και το τυπικό μέρος της διαδικασίας, καθώς η ΚΑΕ ανακοίνωσε επίσημα το τέλος της συνεργασίας, με μια λιτή ανακοίνωση, αντίστοιχη με τη διαδρομή και την προσφορά του Λιθουανού.

«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας και του εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Είναι δεδομένο ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν την άνεση να αφήνουν παίκτες εκτός 12άδας κι οι λόγοι δεν είναι οικονομικοί, αλλά καθαρά αθλητικοί.

Δεν μπορεί ένας παίκτης που δεν παίζει στην Ευρωλίγκα να συντηρηθεί, καθώς δεν υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις στο εσωτερικό.

Ο Κουζμίνσκας δεν πρόσφερε, δεν είχε την εικόνα που περίμεναν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, όμως -παρότι συνολικά η καριέρα του είναι σε καθοδική πορεία- είναι άδικο να κριθεί από τόσα λίγα ματς.

Όπως και να ‘χει θα αναζητήσει αλλού μπασκετική στέγη, καθώς δεν παύει να είναι παίκτης επιπέδου Ευρωλίγκας.

Η συνολική παρουσία του στον Ολυμπιακό περικλείεται σε έξι ματς, 35 πόντους στο ενεργητικό του (3/11 τρίποντα, 10/19 δίποντα, 6/10 βολές), 13 (8-5) ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα, 3 λάθη και πιο παραγωγικό παιχνίδι αυτό κόντρα στη Βαλένθια (13 πόντοι).