Σε κατάσταση έκτακτου συναγερμού βρίσκεται η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. εν όψει των εκδηλώσεων που πρόκειται για γίνουν για την επέτειο για τη 17 Νοέμβρη και την γιορτή του Πολυτεχνείου. 

Η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας και τα αστυνομικά τμήματα της Πάτρας δεν αποτελούν εξαίρεση από τον κανόνα αυτόν. Στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης στην Ερμού οι συσκέψεις διαδέχονται η μία την άλλη με κεντρικό θέμα τα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν για την αποφυγή των επεισοδίων και για να κυλήσουν οι εκδηλώσεις ομαλά. 

Ωστόσο, η Πάτρα, κρίνοντας από τις οδηγίες που έχουν φτάσει από την ηγεσία της αστυνομίας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είναι μέσα στην λίστα των πόλεων αυτών που είναι μεγάλες οι πιθανότητες να γίνουν επιθέσεις και επεισόδια από ομάδες του αναρχικού και του αντιεξουσιαστικού χώρου. 

Τα μέτρα που θα παρθούν, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, θα είναι δρακόντεια και δεν θα σχετίζονται μόνο με την μεγάλη πορεία που θα αποτελέσει την κορύφωση των εκδηλώσεων, αλλά όλη την διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, έτσι ώστε να μην αφεθούν περιθώρια στις διάφορες ομάδες να προχωρήσουν σε αιφνιδιαστικές επιθέσεις. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου έχει ως κυρίαρχο στόχο της από πλευράς κυβέρνησης και αστυνομίας την καταπολέμηση της βίας και της ανομίας, στέλνοντας το αντίστοιχο μήνυμα προς τις ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Από την άλλη βέβαια είναι αρκετά πιθανό η μέρα αυτή να αποτελέσει την αφορμή για τις οργανωμένες ομάδες του αναρχικού χώρου, μετά τα "πλήγματα" που δέχτηκαν στην Αθήνα, κυρίως με την παύση εμβληματικών και πολύχρονων καταλήψεων, αλλά και τις συχνές επιχειρήσεις στο άβατο των Εξαρχείων, για να δώσουν τις απαντήσεις τους στην αστυνομία, αλλά και στο υπουργείο.