Η αγάπη της Ελένης και του Λάμπρου για κάποιους ήταν απαγορευμένη και έτσι έμειναν χωριστά.

Ωστόσο, ο Λάμπρος αποφασίζει να ζητήσει από τη Θεοδοσία να χωρίσουν και να βρει την ευτυχία στο πλευρό της Ελένης.

Ο Λάμπρος και η Ελένη δεν μπόρεσαν να ζήσουν τον μεγάλο τους έρωτα όπως τον είχαν ονειρευτεί, καθώς κάποια ένοχα μυστικά από το παρελθόν των γονιών τους τους κράτησαν μακριά.

Ο Λάμπρος, μάλιστα, επιστρέφοντας ύστερα από δέκα χρόνια απουσίας στο Διαφάνι, πλήγωσε ακόμη περισσότερο την Ελένη, αφού στη ζωή του έχει βάλει τη Θεοδοσία, την οποία και παντρεύτηκε. Ωστόσο, όπως ήδη έχουμε δει, ο δάσκαλος δεν μπορεί να μείνει μακριά από τη Λενιώ του.

Είναι η μεγάλη του αγάπη και δεν θέλει πια να το αρνείται.

Οι δυο τους, μάλιστα, έρχονται καθημερινά όλο και περισσότερο κοντά με αποτέλεσμα να παραδοθούν στα συναισθήματα τους και να κάνουν έρωτα. Έπειτα από αυτό το βράδυ όλα αλλάζουν.

Οι ηθικοί φραγμοί του Λάμπρου απέναντι στη Θεοδοσία καταρρέουν μπροστά στα συναισθήματα που νιώθει για την Ελένη.

Όσο και αν προσπαθεί να κάνει το σωστό, δεν μπορεί και παίρνει τη μεγάλη απόφαση να ζητήσει από τη Θεοδοσία να χωρίσουν. Γνωρίζει πως αν συμβεί κάτι τέτοιο θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, αλλά απόλυτη προτεραιότητα του είναι πια να μη στερηθεί τη μεγάλη του αγάπη.

Τις προθέσεις του κάνει γνωστές, μάλιστα, και στην Ελένη και για πρώτη φορά εκείνη νιώθει πως η ευτυχία της είναι κοντά.

Άλλωστε, μόνο στην αγκαλιά του Λάμπρου νιώθει ασφαλής και δεν κάνει τίποτα για να τον σταματήσει.

Ο Μιλτιάδης, όμως, αντιλαμβάνεται πως ο Λάμπρος έχει αλλάξει στάση απέναντι στη Θεοδοσία και οι υποψίες του πως έχει μπλέξει ξανά με την Ελένη επιβεβαιώνονται όταν τη βλέπει να πηγαίνει να τον συναντήσει κρυφά.

Σύμφωνα με το my tv ο Μιλτιάδης κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να αλλάξει γνώμη στον γιο του και να μη χωρίσει τη γυναίκα του, αν και ο Λάμπρος φαίνεται αποφασισμένος να αγνοήσει τα λόγια του πατέρα του και να διεκδικήσει την ευτυχία του.

Θα καταφέρει, όμως, αυτή τη φορά να είναι με την Ελένη ή τα ένοχα μυστικά που κρύβουν οι γονείς τους θα αποκαλυφθούν και θα τους χωρίσουν;