Για μια ακόμη τηλεοπτική σεζόν τον απολαμβάνουμε μέσα από την επιτυχημένη σειρά του Alpha «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα».

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης είναι από εκείνους τους ηθοποιούς που πάνε κόντρα στη μόδα που θέλουν τα social media να έχουν εισχωρήσει στη ζωή μας.

«Δεν με ενδιαφέρει οτιδήποτε είναι μόδα. Ποτέ δεν πήγα με τη μόδα. Απέχω από αυτήν – από τον τρόπο που ντύνομαι, που τρώω, που συμπεριφέρομαι. Από την άλλη, τα social media, τα θεωρώ άκρως ναρκισσιστικά. Και στην τελική, δεν αφορά κανέναν αν έχω πάει με τους φίλους μου να φάω κολοκυθάκια και τα βγάζω φωτογραφίες. Ούτε το να πουλάνε τσάντα ή διάφορα άλλα.

Είναι απόλυτα εγωκεντρικό αυτό το σύστημα και, για μένα, προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Είναι μία ψευδής εικόνα της πραγματικότητας! Η εικόνα της κοινωνίας, για μένα, είναι οι άνθρωποι που μοχθούν, που πάνε στα σκουπίδια να βρουν φαγητό – αυτό, δυστυχώς, συμβαίνει. Το να δω ανθρώπους που θα φορέσουν, θα κρατήσουν, μία τσάντα για να την πουλήσουν μέσω των social, εμένα με ενοχλεί. Επίσης, δεν είναι η δουλειά μου αυτή. Γιατί να με προβάλλω έτσι; Κάνω διακοπές με τη γυναίκα μου, γιατί να βγάλω φωτογραφία και να σας δηλώσω «είμαστε εκεί!»;

Όσον αφορά τη δουλειά μου, όποιος θέλει ας έρθει στο θέατρο να με δει ή ας ανοίξει την τηλεόρασή του να δει τη «Μουρμούρα». Δεν χρειάζεται να με βλέπει καθημερινά. Τα social media, έχουν εκπαιδεύσει την κατάθλιψη των ανθρώπων. Ξεχνάς να συζητάς, δεν έχεις φίλους. Κάνεις chat και νομίζεις ότι είσαι κολλητός του άλλου. Είναι μία μάστιγα και κάτι ψευδές για μένα. Η ουσία δεν γράφεται στο Instagram, γράφεται στη ζωή», λέει ο ίδιος στο Down Town Κύπρου.