Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ κατέθεσε στην Αλαμπάμα τα απαραίτητα έγγραφα προκειμένου να μετάσχει στην ψηφοφορία των Δημοκρατικών για το χρίσμα στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Ο 77χρονος δισεκατομμυριούχος, πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και μεγιστάνας των ΜΜΕ, δεν έχει ανακοινώσει ακόμη αν θα μπει στην κούρσα των προεδρικών εκλογών. Ομως, έχει ξεκαθαρίσει ότι το σκέφτεται σοβαρά και υποβάλλοντας την υποψηφιότητά του στην Αλαμπάμα- από τις πρώτες πολιτείες που οριστικοποιείται ο κατάλογος των υποψηφιοτήτων- του επιτρέπει να αφήσει ανοιχτές τις επιλογές του.

Η αντίδραση Μπάιντεν και Τραμπ για τον Μπλούμπεργκ

Η υποψηφιότητα του Μπλούμπεργκ θα κάνει πιο δύσκολη την κούρσα για το χρίσμα για τον Τζο Μπάιντεν. Σχολιάζοντας μια πιθανή υποψηφιότητα του Μπλούμπεργκ, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε καλοδεχούμενο αντίπαλο τον όγδοο πλουσιότερο άνθρωπο της χώρας. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με την είσοδό του στην κούρσα και θύμισε ότι προηγείται, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, σε πολιτείες- κλειδιά.

Αντίθετα, ο Ντόναλντ Τραμπ αντιμετώπισε με περιφρόνηση την πιθανή υποψηφιότητα του Μπλούμπεργκ. «Ο μικρός Μάικλ θα αποτύχει», σχολίασε και πρόσθεσε ότι τον ξέρει και πως «δεν είναι παρά ένα τίποτα, αλλά ίσως να βλάψει τον Μπάιντεν». Αν τελικά ο Μπλούμπεργκ- που έχει περιουσία πάνω από 53 δισεκατομμύρια δολάρια- μπει στην κούρσα, θα είναι ο δεύτερος γηραιότερος υποψήφιος, μετά τον 78χρονος Μπέρνι Σάντερς, ο οποίος πρόσφατα αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας.