Στοπ στο κάπνισμα στο Καζίνο του Ρίου βάζει ο νόμος που έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται.

Επίσης ο νόμος ισχύει και στα πρακτορεία ΟΠΑΠ της Πάτρας. Όσοι ήθελαν να παίζουν και να στοιχηματίζουν απολαμβάνοντας το τσιγάρο τους, θα αναγκαστούν να αλλάξουν αυτή τη συνήθεια.

Η παράβαση του νόμου θα επιφυλάσσει τσουχτερά πρόστιμα.

Ο νόμος που απαγορεύει το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους πέρασε από τη Βουλή με ευρεία πλειοψηφία ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι πρόκειται για τον τρίτο αντικαπνιστικό νόμο που περνάει από τη Βουλή και πλέον όλοι περιμένουν να φανεί αν θα εφαρμοστεί και αν θα πειθαρχήσουν καπνιστές και επιχειρηματίες.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι μία από τις βασικότερες διατάξεις του νέου θεσμικού πλαισίου είναι η ενεργή εμπλοκή της αστυνομίας (η οποία πάντως αντιδρά) στην επιβολή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Πότε θα γίνει η επίσημη εφαρμογή του νέου νόμου

Η εφαρμογή του νόμου θα γίνει στις 19 Νοεμβρίου με τα πρόστιμα να είναι τσουχτερά και ανάλογα του βάρους του αδικήματος.

Σχετικά με τις αρμόδιες αρχές επιβολής του νόμου, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τόνισε ότι οι αστυνομικοί πρώτοι από όλους θα βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή και θα λαμβάνουν το 20% των εσόδων από τα πρόστιμα.

Μένει τελικά να δούμε τι θα ισχύσει στην πράξη...