Ιταλικό Φεστιβάλ μικρού μήκους «SHORT FILM FEST 2019»

«5 ταινίες μικρού μήκους ανά τον κόσμο»

Το Πολιτιστικό Σωματείο «ο Φάρος» - “il Faro” σε συνεργασία με το Δήμο Πατρέων και το Πολιτιστικό Οργανισμό παρουσιάζει και φέτος στην Πάτρα το SHORT FILM FEST 2019.
Το Ιταλικό Φεστιβάλ διοργανώνεται στην Ελλάδα στα πλαίσια του Δικτύου Πολιτιστικής Συνεργασίας υπό την αιγίδα του Ιταλικού Πολιτιστικού Ινστιτούτου Αθηνών και περιλαμβάνεται στο Πρόγραμμα της πρωτοβουλίας Tempo Forte – Ιταλία_Ελλάδα 2019, της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Οι ταινίες, σε Iταλική γλώσσα με Aγγλικούς υπότιτλους, έχουν τεθεί δωρεάν στη διάθεση όλων των Ιταλικών Πρεσβειών και Μορφωτικών Ινστιτούτων του κόσμου από το Ιταλικό Εθνικό Κέντρο Κινηματογράφου Μικρού Μήκους, με στόχο την προώθηση και την ευαισθητοποίηση των νέων σκηνοθετών.
Στην Πάτρα προβάλλονται 5 ταινίες μικρού μήκους
την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στις 19:00 μ.μ.
στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Αγοράς Αργύρη
Είσοδος Ελεύθερη

SHORT  FILM  FESTIVAL  2019

Frontiera | Σύνορα, di Alessandro Di Gregorio – 2018, 18'

Ένας έφηβος τη πρώτη μέρα δουλειάς σαν νεκροθάφτης και ένας νεαρός στη πρώτη αποστολή σαν δύτης βρίσκονται στο κατάστρωμα ενός πλοίου που κατευθύνεται στη Λαμπεδούσα. Δεν γνωρίζονται, αλλά όταν θα φθάσουν στο νησί οι ζωές τους θ' αλλάξουν για πάντα. Ο ένας πρέπει να περισυλλέγει τα πτώματα των ναυαγών, ο άλλος πρέπει να τα θάβει, σ' ένα είδος μπαλέτου μεταξύ ζωής και θανάτου, της αθωότητας και της απώλειας της.

La giornata | Εργάσιμη ημέρα, di Pippo Mezzapesa – 2017, 12'

Η ιστορία της Paola Clemente, σαρανταεννιάχρονης εργάτριας από την Απουλία, νεκρής από την κούραση κάτω από τον ήλιο των χωραφιών του Νότου, εξιστορείται με τα λόγια από τα πρακτικά της έρευνας των αφεντικών που την εκμεταλλεύονταν, και των γυναικών που ταξίδευαν μαζί της στο πούλμαν.

Mulini a vento | Ανεμόμυλοι, di Simone Spampinato – 2018, 17'

O Fabio είναι ένας άνδρας 50 χρόνων ο οποίος, αφού βγήκε από την φυλακή, ψάχνει δουλειά σαν ταμίας, αλλά για να τη λάβει θα πρέπει να επιτύχει στην εξέταση του γυμνασίου. Έτσι ο Fabio αρχίζει να φοιτά σε εσπερινό σχολείο.

Nessun dorma, di Paolo Strippoli – 2018, 20'

Η πόλη είναι σιωπηλή, ακούγονται μόνο οι αναπνοές και κάποια σκυλιά που γαβγίζουν. Όλοι, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, πέφτουν ξαφνικά σ' έναν αιώνιο ύπνο. Δυο νεαροί πρόσκοποι, που κρύφτηκαν σε μια εκκλησία, είναι οι μόνοι ξύπνιοι.

Rumori | Θόρυβοι, di Samen Samen – 2018, 10'

Μια ιστορία σ' ένα εξοχικό σπίτι, που αφηγείται την κρίση ενός νεαρού ζευγαριού. Αρχικά βλέπουμε μόνο έναν από τους δυο πρωταγωνιστές, ενώ ο άλλος είναι αόρατος.