Ελένη Μενεγάκη - Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης… μια δήλωση που προκάλεσε εκνευρισμό, μια τηλεοπτική συνάντηση που ξεκίνησε με καρφάκι και ολοκληρώθηκε με λύσιμο της παρεξήγησης.

Ήταν τον περασμένο Αύγουστο όταν ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, σε συνέντευξη που έδωσε στο Down Town, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Πάντα υπάρχει στη ζωή η ασημαντότητα, και είναι ωραία. Και εγώ είμαι άνθρωπος πολύ ελαφρύς στην κανονι­κή μου ζωή, με πολλή διάθεση για γέλιο, για χαρά, για ελαφρότητα, αλλά με ένα όριο. Ακόμα και στη Μενεγάκη, που πάντα πάω στην αρχή της σεζόν και είναι μια «ελαφριά» εκπομπή, η συζήτηση που προσπαθώ να κάνω είναι σχετικά σοβαρή».

Αυτό, όπως καταλαβαίνουμε, δεν άρεσε καθόλου στην Ελένη Μενεγάκη. Έτσι, το μεσημέρι της Παρασκευής, λίγο πριν καλωσορίσει τον ηθοποιό στο πλατό της εκπομπής της, η παρουσιάστρια γύρισε προς τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο και ρώτησε όλο νόημα: «Έχεις καμιά καλή, σοβαρή ερώτηση να μου δώσεις να πάω απέναντι στον κύριο Μαρκουλάκη να τα πούμε»;

Στη συνέντευξη που ακολούθησε, αν και η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα, μπορούσε να παρατηρήσει κάποιος ότι υπήρχε στην ατμόσφαιρα μια σχετική… αμηχανία να την πεις, εκνευρισμός να το πεις… Μετά τις διαφημίσεις, λοιπόν, ήρθε η μεγάλη έκπληξη για τους τηλεθεατές.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, έχοντας καθίσει στο πάνελ της Ελένης, πήρε τον λόγο και είπε: «Έμεινα εδώ για τον εξής λόγο. Κάποια στιγμή είχε γραφτεί κάτι σε συνέντευξή μου, τύπου: ακόμα και στην Ελένη Μενεγάκη προσπαθώ να κάνω σοβαρή κουβέντα». Αισθάνθηκα, λοιπόν, την ανάγκη να κάνω μια διευκρίνιση για να καταλάβεις ακριβώς τι εννοώ. Αυτό που εννοώ και ισχύει, γι’ αυτό είμαι εδώ κάθε χρόνο σε σένα με μεγάλη χαρά, είναι ότι σε ένα πλαίσιο «ελαφρύ» και ψυχαγωγικό, ευχάριστο, σε μια ωραία μεσημεριανή «ελαφριά» εκπομπή, ο τρόπος με τον οποίο μιλάμε με κάνει να αισθάνομαι ότι μπορώ να πω σοβαρά και ενδιαφέροντα πράγματα που ο συνομιλητής μου -εσύ- θέλει πολύ να τα ακούσει και να πει και ο ίδιος, με έναν πολύ ελαφρύ τρόπο. Είναι χαρά μου να έρχομαι εδώ πέρα και να συζητάμε ωραία, ενδιαφέροντα, σοβαρά πράγματα με ελαφρύ τρόπο. Αυτό όφειλα να το εξηγήσω και είναι πάντα πολύ μεγάλη μου χαρά να μιλάμε, γιατί πάντα αισθάνομαι εδώ όταν έρχομαι ότι συζητάμε πράγματα τα οποία έχουν περιεχόμενο και βάθος, αλλά δεν είναι με βαρύγδουπο τρόπο, δεν είναι με σοβαροφανή τρόπο και με κάνει να αισθάνομαι πάρα πολύ ωραία. Και σου στέλνω φιλιά από μακριά».


Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης απολογήθηκε στην Ελένη Μενεγάκη για την "ελαφριά εκπομπή"