Ο βασιλιάς των Ψευδαισθήσεων Sankara έχοντας ως άσο στο μανίκι τα εντυπωσιακά καινούργια του μαγικά και το μοναδικό του χιούμορ, ξέρει να γοητεύει και να μαγνητίζει τους θεατές κάθε ηλικίας.

Ένα διαρκές ερώτημα: «είναι αληθινό αυτό που ζούμε ή όχι;» μας διακατέχει στα show του μάγου Sankara, του ανθρώπου που ανέβασε την τέχνη της ψυχαγωγικής μαγείας και των ψευδαισθήσεων σε μοναδικά, για την ελληνική καλλιτεχνική σκηνή, επίπεδα!

Μαγεία που σε συναρπάζει «Sankara Magic Inside» είναι ο τίτλος του show που θα παρουσιάσει στην Πάτρα και θα μας ταξιδέψει σε κόσμο φανταστικό, κάνοντάς μας να ζήσουμε την μαγεία από πρώτο χέρι. Ένα θέαμα ψυχαγωγικής μαγείας και ψευδαισθήσεων, δίνοντας το απόλυτο ρεσιτάλ performance επί σκηνής

Ο μάγος Sankara μίλησε στο Patrasevents.gr για την παράσταση που ακροβατούν ανάμεσα στο ρεαλισμό και στην ψευδαίσθηση, για την τεχνική της μαγεία αλλά και για τα σχέδιά του.


«Magic Inside» ένα σόου που το κοινό γίνεται μέρος της μαγείας του…

P.E.: Πως σας προέκυψε να ασχοληθείτε με τη τέχνη της ψυχαγωγικής μαγείας και των ψευδαισθήσεων;

S.: Η αλήθεια είναι ότι ασχολήθηκα λίγο ανορθόδοξα, στην αρχή ήταν η γιόγκα, η μεταφυσική και όλο αυτό το μυστήριο και το εξωπραγματικό με οδήγησαν σε αυτό που κάνω τώρα.

P.E.: Ποιο ήταν το πρώτο σας μαγικό;

S.: Το πρώτο μαγικό… εγώ από τη αρχή έπεσα στα «βαθιά»! Το πρώτο, ωραίο και μεγάλο μαγικό που έκανα ήταν όταν ήμουν σε παράσταση stand-up comedy (στο Star Channel που την έδειχνε μια φορά το μήνα) και το παρουσίασα στο show του Βλάση Μπονάτσου.

P.E.: Σε λίγες μέρες έρχεστε στην Πάτρα με την παράσταση στο «Magic Inside». Τι θα δει ο κόσμος;

S.: Η «Μαγεία Εντός» είναι ένα show με πολλά καινούργια πράγματα. Νέο υλικό μαζί με τα καλύτερα νούμερα από την περσινή εμφάνισή μου. Αυτή η παράσταση έχει την κλασσική για μένα φόρμα που κάνω συνήθως με τη συμμετοχή του κόσμου, αλλά έχει και μεγάλα νούμερα με τη παρτενέρ μου, που παραπέμπουν σε πιο «θεατρική» μαγεία. Είναι μια παράσταση που οι θεατές δεν παρακολουθούν απλά, αλλά συμμετέχουν ενεργά σε αυτή, γίνονται μέρος της μαγείας. Και για μένα αυτό είναι και η επιτυχία του show.

P.E.: Οι λέξεις μάγος και μαγεία τι σημαίνουν για εσάς;

S.: Μάγος είναι αυτός που ασχολείται με την οφθαλμαπάτη και την ψευδαίσθηση, είναι αυτός που με αυτά που κάνει σε μαγνητίζει, σε γοητεύει και θαυμάζεις το αποτέλεσμα. Το «ταχυδακτυλουργός» είναι λίγο ξεπερασμένο, σε παραπέμπει στην δεκαετία του ’80. Ο πιο σωστός χαρακτηρισμός είναι το «Illusionist», αυτός που ασχολείται με την ψευδαίσθηση. Είναι ένας ηθοποιός που παίζει το ρόλο του μάγου!


Τι ζητά από τον μάγο Sankara το κοινό

P.E.: Οι ιδέες για μια παράσταση πως έρχονται; Πως σχεδιάζετε τα κόλπα που κάνετε και πόσο χρόνο παίρνουν για να υλοποιηθούν άψογα επάνω στη σκηνή;

S.: Γίνεται μεγάλη μελέτη. Κατ΄ αρχήν τα ψάχνουμε στο εξωτερικό, τι παίζεται και τι παρουσιάζεται σε διάφορα μέρη του κόσμου όπου η μαγεία των ψευδαισθήσεων αποτελεί τέχνη. Ψάχνω αυτό που έχει την μεγαλύτερη επίδραση στον κόσμο. Τι αρέσει, να είναι μοντέρνο, σύγχρονο και εύκολο στο να το παρακολουθήσει το κοινό. Από εκατοντάδες κόλπα επιλέγω τα πιο εντυπωσιακά. Τώρα όσον αφορά το χρόνο, επειδή είναι αυτό που μου αρέσει να κάνω, τα μαθαίνω γρήγορα. Το να κάνεις ένα κόλπο μόνος σου στο χώρο που εξασκήσε έχει μεγάλη διαφορά από το να το κάνεις μπροστά σε θεατές επάνω στη σκηνή. Δεν μπορείς να ξέρεις εάν θα τους αρέσει ή όχι και πως θα το δεχτούν. Πάντως εάν πρόκειται για μεγάλο νούμερο (πχ εξαφάνιση) θέλει δυο με τρεις μήνες, ενώ εάν πρόκειται για κόλπο με δια δραστικότητα (ανεβάζει θεατή στη σκηνή και κάνεις κόλπο με τράπουλα ή διάβασμα σκέψης ή πρόβλεψη) χρειάζεται εξάσκηση λίγων εβδομάδων. Όλα τα νούμερα μικρά ή μεγάλα παίρνουν περιθώρια τελειοποίησης που αυτό όμως το βλέπεις στην πράξη, την ώρα των παραστάσεων.

P.E.: Στο τέλος κάθε παράστασης τι σας ρωτάει το κοινό;

S.: Πάντα με ρωτάνε πως έκανα αυτό το κόλπο, το άλλο… Μου ζητούν και διάφορα… εάν μπορώ να εξαφανίσω τη γυναίκα τους, να τους εξαφανίσω κιλά, χρόνια, κάποιοι άντρες την πεθερά τους… (γέλια)!

P.E.: Μάγος μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε;

S.: Οποιοσδήποτε μπορεί να μάθει κόλπα και να τα κάνει στην παρέα του, όμως για ανέβει επάνω στη σκηνή και να το κάνει θέλει χρόνια δουλειάς, εξάσκησης και τελικά ο κόσμος είναι αυτός που θα σε κατατάξει στους μάγους.


“Ένα επιτυχημένο magic show δεν περιορίζεται σε ηλικίες”

P.E.: Στην παράστασή σας υπάρχουν και πολλά παιδιά, όπου όλοι ξέρουμε πως είναι δύσκολο και απαιτητικό κοινό. Ποια είναι η σχέση σας μαζί τους;

S.: Ένα επιτυχημένο magic show δεν περιορίζεται σε ηλικίες. Το παρακολουθούν όλοι, από παιδιά δημοτικού μέχρι ηλικιωμένοι άνθρωποι. Το κοινό είναι ανάμεικτο, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να έχω ένα πρόγραμμα που να ικανοποιεί τους πάντες. Πάντα το παιδικό κοινό είναι δύσκολο. Στα παιδιά εάν δεν αρέσει κάτι στο δείχνουν. Εγώ τα αντιμετωπίζω σαν μικρούς ανθρώπους παρουσιάζοντας νούμερα που δεν είναι καθαρά παιδικά, αλλά έχουν στυλ και είναι εξίσου εντυπωσιακά. Τα παιδιά στις μέρες μας έχουν εύκολη πληροφόρηση από παντού (internet), δεν μπορείς να τα ξεγελάσεις εύκολα. Απ΄ότι μου λένε τους αρέσουν τα πιο επικίνδυνα νούμερα.

P.E.: Πως νιώθετε από την πολλή αγάπη του κόσμου που έχετε πάρει;

S.: Είναι πολύ σημαντικό πράγμα για εμένα η αγάπη που εισπράττω από τον κόσμο. Αυτό δείχνει ότι η δουλεία μου του αρέσει και αυτό μου δίνει τη δύναμη για να συνεχίσω.


«To κοινό στην Ελλάδα πρέπει να το εκπαιδεύσεις…»

P.E.: Μίλησε μας λίγο για τις τηλεοπτικές συνεργασίες και για την πορεία της καριέρας σας.

S.: Τηλεοπτικά έχω πάρει μέρος στο Star Channel και “100% Νύχτες Κωμωδίας” της Λουκίας Ρικάκη. Στην βραδινή εκπομπή του MEGA «Πολύ την Κυριακή» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, δείχνοντας ριψοκίνδυνα και εντυπωσιακά θα έλεγα μαγικά Live.  Ήμουν δίπλα στον Νότη Σφακιανάκη. Στο τηλεοπτικό show μαγείας «Ο διάδοχος του Uri Geller», στο βραδινό σόου του Αντ1 και το «Ελλάδα έχεις ταλέντο» πάλι στον ΑΝΤ1. Έχω εμφανιστεί σχεδόν σε όλες τις εκπομπές των καναλιών τα τελευταία χρόνια. Συνεργάστηκα με το Μάρκο Σεφερλή, στο Θέατρο Δελφινάριο “Γελών Λαβέ κλπ. Βραβεύτηκα από την Ακαδημία Ταχυδακτυλουργών Ελλάδος ως “Ο Καλύτερος Μάγος του 2006”. Έχω κάνει παραστάσεις στον Καναδά στην Ελληνική ομογένεια, παραστάσεις και τηλεοπτικές εμφανίσεις σε Ελλάδα και Κύπρο

P.E.: Πως είναι το επίπεδο της μαγεία στην Ελλάδα;

S.: Το κοινό στην Ελλάδα πρέπει να το εκπαιδεύσεις, δεν είναι σαν το κοινό του εξωτερικού. Όταν όμως τους δώσεις καλό υλικό, το αποδέχονται, τους αρέσει. Είναι ένα κοινό που θέλει να δει καινούργια πράγματα στο επίπεδο των ψευδαισθήσεων. Πλέον δεν αρκείται κανείς στο κόλπο με το περιστέρι που βγαίνει από το καπέλο… έχει εξελιχθεί τόσο πολύ η τεχνική της μαγείας που πλέον μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για μορφή τέχνης. Είναι δύσκολο να είσαι επάνω στη σκηνή και να προσπαθείς να εντυπωσιάσεις τους θεατές, σε μια εποχή που ο κόσμος πιστεύει ότι τα έχει δει όλα.

P.E.: Τι άλλο να περιμένουμε από εσάς;

S.: Αυτό που θα ήθελα να κάνει και το επιδιώκω, είναι μια δική μου τηλεοπτική εκπομπή, επάνω στο αντικείμενό μου, όπως γίνεται στο εξωτερικό. Αυτό θα είναι το επόμενο βήμα μου, ώστε να υπάρξει εξέλιξη σε αυτό που κάνω. Στην Ελλάδα το αντικείμενο που ασχολούμαι είναι «παρθένο» και κάτι τέτοιο θα ήταν μια πολύ καλή πρόταση.