Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το 2ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.
Το συνέδριο ξεκινά τις εργασίες του την Παρασκευή στις 8 Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 10 του μήνα, με αρκετές ομιλίες, ημερίδες και εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του τριημέρου.
Είναι η δεύτερη επιστημονική συνάντηση του κόσμου της λογοθεραπείας, μιας επιστήμης που συνεχώς εξελίσσεται και αφορά πλέον ένα μεγάλο αριθμό οικογενειών, ενώ σχετίζεται άμεσα με την παιδοψυχολογία και την σωστή ανάπτυξη και διαπαιδαγώγηση των παιδιών.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Λογοθεραπευτών που διοργανώνει αυτό το συνέδριο έχει προσκαλέσει ως ομιλητές σε ένα πλήθος ημερίδων και εργαστηρίων που θα γίνουν κατά τη διάρκεια του, σημαντικά ονόματα της λογοθεραπείας που διαπρέπουν στην επιστήμη τους τόσο στο εξωτερικό, όσο και στην Ελλάδα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των ομιλητών του συνεδρίου και των διαδραστικών εργαστηρίων φτάνει τους 17 επιστήμονες λογοθεραπευτές, ενώ εκεί θα βρίσκονται προσκεκλημένοι τέσσερις καθηγητές και τρεις ακόμα διεθνείς ομιλητές.
Το ενδιαφέρον από τους επιστήμονες - επαγγελματίες της λογοθεραπείας είναι μεγάλο, ενώ έχουν γίνει αρκετές εγγραφές και από τους σπουδαστές - απόφοιτους της λογοθεραπείας που τώρα ανοίγουν τους ορίζοντες τους στο επάγγελμα και στην επιστήμη που έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν.
Οι στόχοι του συνεδρίου είναι να αναδείξει τις δυνατότητες και τα επιτεύγματα που προκύπτουν από τη συνεργασία με κοινό στόχο την πληρέστερη αντιμετώπιση των διαταραχών που σχετίζονται με το λόγο, την ομιλία, την φωνή, την επικοινωνία και την κατάποση.
Δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου και των εργαστηρίων.