Με τα χρώματα της Ελλάδας παλεύει ο Πατρινός Δήμος Ασημακόπουλος, αγωνιζόμενος να πετύχει μια διάκριση και γιατί όχι να φέρει ένα μετάλλιο στην χώρα του, σε μία μεγάλη διοργάνωση που για ακόμα μία φορά συμμετέχει στην έως τώρα καριέρα του ως αθλητής. 

Ο πρωταθλητής του Σπαρτάκου Πατρών κατάφερε και κέρδισε την πρόκριση στην ημιτελική φάση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Μουάι Τάι στο Μινσκ της Λευκορωσίας, νικώντας τον αντίπαλο που είχε από την Πορτογαλία. Άνοιξε έτσι τον δρόμο για ένα μετάλλιο για την χώρα μας, κάτι που θα πετύχει σε περίπτωση που καταφέρει να κερδίσει τον Λευκορώσο πρωταθλητή που αντιμετωπίζει την Παρασκευή. 

Ο Λευκορώσος θα αγωνιστεί στην έδρα του και σύμφωνα με πληροφορίες είναι ένας αρκετά καλός αθλητής που θεωρείται από τα φαβορί για μετάλλιο. Ωστόσο, ο Πατρινός πρωταθλητής έχει δείξει ότι βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, είναι ψυχολογικά ακμαίος και δυνατός και θα προσπαθήσει για να πάρει μία θέση στον τελικό, κερδίζοντας τον. 

Ο ίδιος τονίζει: "Μετά από έναν πολύ δυνατό αγώνα κόντρα στον Πορτογάλο εξασφάλισα τη πρόκριση μου στα ημιτελικά του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Τη Παρασκευή θα αντιμετωπίσω ένα πιο δύσκολο αντίπαλο από τη Λευκορωσία. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο αγωνιζόμενος με τα χρώματα της χώρας μου.".