Πάνω από 40.000 ευρώ ήταν το χρέος που είχε αφήσει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο της Πάτρας σε ξενοδόχο της περιοχής για την διαμονή καλλιτεχνών, σε εκδηλώσεις του. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά πρόκειται για ένα ποσό που φτάνει τα 45.000 ευρώ και αφορά τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια. Το χρέος αυτό έχει να κάνει με έναν επαγγελματία ξενοδόχο που είχε υπογράψει σύμβαση με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας για την φιλοξενία ηθοποιών των παραγωγών του Δημοτικού Θεάτρου που δεν διέμεναν στην Πάτρα. 

Το ποσό που ήταν να πληρωθεί ο επαγγελματίας παρέμεινε ανεξόφλητο με αποτέλεσμα ο ξενοδόχος κάποια στιγμή να φτάσει στα δικαστήρια και να ακολουθήσει την νομική οδό. Στο μεταξύ το ποσό μαζί με τους τόκους και τα δικαστικά έξοδα έφτασε τα 54.000 ευρώ εις βάρος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, δημιουργώντας έτσι μία μαύρη τρύπα στο ταμείο του θεάτρου. 

Η νυν διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας μετά από συνεδρίαση που είχε για το θέμα και με πρωτοβουλία του προέδρου της Αντώνη Βάη, συναντήθηκε με τον επαγγελματία και κατάφερε να προχωρήσει σε συμφωνία μαζί του, ζητώντας του να τους κάνει μια διευκόλυνση.

Το ποσό των 54.000 ευρώ έπεσε στα 45.000 ευρώ και η διοίκηση του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου μέσα στο επόμενο διάστημα θα προχωρήσει αρχικά στην πληρωμή των 23.000 ευρώ, συμπεριλαμβάνοντας το στον προϋπολογισμό του 2019. 

Το υπόλοιπο ποσό που απομένει για την εξόφληση του χρέους θα πληρωθεί μέσα από τον προϋπολογισμό του 2020. Κατά συνέπεια το ταμείο του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου θα μείνει "καθαρό" μέσα στο επόμενο έτος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το ταμείο του 2019 αναμένεται να είναι συν μετά την μεγάλη εμπορική επιτυχία που είχε η καλοκαιρινή παραγωγή του θεάτρου με τον Προμηθέα Δεσμώτη, με κάθε παράσταση που έδινε να είναι sold out.

Ωστόσο, από τα χρήματα αυτά έχει πάρει και ένα σημαντικό ποσοστό ο θεατρικός επιχειρηματίας που είχε συνάψει συμφωνία με το ΔΗΠΕΘΕ για τη συγκεκριμένη παραγωγή.