Στο πλευρό των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων του πρώην Δήμου Ρίου και των φορέων της περιοχής που χαρακτηρίζουν ως ακατανόητη την απόφαση της δημοτικής Αρχής να μεταφέρει την έδρα της δομής «Βοήθεια στο Σπίτι»… στην άλλη πλευρά της Πάτρας (στο πρώην κτίριο της ΑΔΕΠ επί της Ελ. Βενιζέλου), τάσσεται η παράταξη «Νέα Πάτρα» του Νίκου Νικολόπουλου.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση: "Τόσο ο κ. Νικολόπουλος, όσο και οι υπογράφοντες δημοτικοί σύμβουλοι, Μ. Φιλοπούλου και Δ. Βορίσης, κατέθεσαν αίτημα προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε το θέμα να συζητηθεί προ ημερήσιας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30ης Οκτωβρίου ή τουλάχιστον, να απαντήσει ο Δήμαρχος γιατί αποφασίστηκε η μετακίνηση της δομής μακριά από τις περιοχές στις οποίες προσφέρει υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να εκφράζεται η δίκαιη αίσθησή τους, για υποβάθμιση της υπηρεσίας και μετατροπή των πολιτών που έχουν ανάγκη, σε «πολίτες β’ κατηγορίας».

«Η μετακίνηση της έδρας της δομής από το Ρίο στην Ελ. Βενιζέλου, ενδεχομένως δημιουργεί περισσότερα έξοδα, ενώ είναι απολύτως βέβαιο ότι μειώνει την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες. Η ευαισθησία της δημοτικής Αρχής απέναντι στην κοινωνία δεν μπορεί να είναι α λα καρτ, ούτε να εκδηλώνεται πάντα εις βάρος των πολιτών των πρώην Καλλικρατικών Δήμων» σημειώνει ο κ. Νικολόπουλος σε δήλωσή του".