Υλικά

2 κ.σ. αλεύρι
450γρ. χοιρινό φιλέτο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
150ml χυμός μήλου
150ml ζωμός κοτόπουλου
4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. φύλλα φασκόμηλου ψιλοκομμένα
αλάτι – μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Αλατοπιπερώστε 1 κ.σ. αλεύρι και βάλτε τη σε ένα πιάτο. Ανακατέψτε με το αλεύρι το κρέας, μέχρι να σκεπαστεί καλά και τινάξτε την περιττή ποσότητα. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 130 βαθμούς.

2. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο και 2 κ.σ. βούτυρο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι. Τσιγαρίστε τα κομμάτια χοιρινού για 2-3 λεπτά σε κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Κρατήστε το μαγειρεμένο χοιρινό ζεστό, σκεπάστε το ελαφρώς με αλουμινόχαρτο και βάλτε το σε χαμηλή θερμοκρασία μέσα στον φούρνο.

3. Ζεστάνετε την υπόλοιπη 1 κ.σ. βούτυρο μέσα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε με την υπόλοιπη 1 κ.σ. αλεύρι. Ανακατέψτε τον χυμό μήλου και τον ζωμό, σιγά σιγά, μέχρι να πάρει βράση. Μειώστε τη θερμοκρασία, σιγοβράστε και αφήστε τη σάλτσα να μειωθεί στο μισό. Στη συνέχεια, προσθέστε την κρέμα και το φασκόμηλο και μαγειρέψτε, μέχρι η σάλτσα να πήξει και να γίνει κρεμώδης. Αλατοπιπερώστε όσο νομίζετε.

4. Βάλτε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα με τους χυμούς του και μαγειρέψτε το για 1-2 λεπτά, μέχρι το χοιρινό να ζεσταθεί καλά και η σάλτσα να γίνει κολλώδης.

Πηγή: infowoman.gr