Αν κάποιος άγνωστος που ίσως να σας φαίνεται και λιγάκι γνωστός σας πάρει αγκαλιά, μην αφεθείτε. Κοιτάξτε αμέσως την τσέπη σας, την τσάντα σας ή αν ό,τι πολύτιμο αντικείμενο έχετε πάνω σας, είναι ακόμα εκεί. 

Αυτή είναι η προειδοποίηση που δίνει στους πολίτες και στους ηλικιωμένους της Πάτρας και της Αχαΐας, η Αστυνομία, τονίζοντας ότι η νέα μέθοδος των απατεώνων είναι συγκεκριμένη.

Η μέθοδος της αγκαλιάς έρχεται για να διαδεχθεί τον τρόμο των τηλεφωνημάτων. Σε αγκαλιάζει, "σου λέει τι κάνεις, που χάθηκες" και την ίδια στιγμή σου αρπάζει το πορτοφόλι ή ό,τι άλλο έχεις πάνω σου, χωρίς εσύ να πάρεις χαμπάρι τι έχει γίνει. Ακόμα και όταν συνειδητοποιήσεις ότι ο άγνωστος που σε αγκαλιάζει με τόση θέρμη και ενθουσιασμό σου είναι εντελώς άγνωστος. 

Πρόκειται για "αετονύχηδες" που έχουν εκπαιδευτεί σε ότι κάνουν και ξέρουν καλά να επιλέγουν το χρόνο, το μέρος και τα πρόσωπα στα οποία η μέθοδος τους θα έχει αποτελέσματα. Το περιστατικό με τον άνδρα που είδε (ή μάλλον δεν είδε) να βγάζει το πορτοφόλι του "φτερά" είναι χαρακτηριστικό. 

Ο άνδρας είχε μέσα στο πορτοφόλι 5.000 ευρώ. Καταλαβαίνετε τι έπαθε όταν κατάλαβε τι είχε συμβεί. Σύμφωνα με την Αστυνομία όμως δεν είναι το μοναδικό, με τους επιτήδειους να έχουν βρει αυτή τη νέα μέθοδο που ακολουθείται πιστά τον τελευταίο καιρό, κυρίως εις βάρος ηλικιωμένων. Οι δράστες ενδέχεται να παρακολουθούν για μέρες τα θύματά τους και τις συναλλαγές τους, γνωρίζοντας έτσι πότε θα έχουν πάνω τους χρήματα. 

Η  ΕΛ.ΑΣ. συνιστά στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί και να συμβουλεύουν τους ηλικιωμένους πολίτες να δίνουν μεγαλύτερη σημασία στο ποιος και γιατί τους πλησιάζει στο δρόμο, γιατί φαίνεται τα κρούσματα να αυξάνονται.