Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας, απευθύνεται στους βουλευτές ΝΔ Αχαΐας, αναφέροντας τα εξής: "Αξιότιμοι/ες κύριοι/ες Βουλευτές, 

Με την παρούσα το Δ.Σ. του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ), ενόψει της επερχόμενης ψήφισης του φορολογικού νομοσχεδίου και κατόπιν 3 επιστολών που σας έχουν αποσταλεί αναφορικά με την μείωση του Φ.Π.Α στον καφέ, τα αναψυκτικά και τα ροφήματα στο 13%, εκφράζει την μεγάλη ανησυχία του κλάδου. 

Μετά την μείωση του Φ.Π.Α. στο 13%, που αφορούσε αποκλειστικά το φαγητό, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κατατέθηκε τροπολογία από την Νέα Δημοκρατία για την καθολική μείωση του φόρου στην εστίαση στο 13%, οριζόντια για όλα τα προϊόντα συμπεριλαμβανομένων του καφέ, των αναψυκτικών και των ροφημάτων και είχαν δοθεί δεσμεύσεις για την εφαρμογή του μέτρου. 

Υπέρ της καθολικής μείωσης είχαν ταχθεί, προεκλογικά και το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ. Ως εκ τούτου και μη έχοντας λάβει κάποια απάντηση, σας καλούμε για τελευταία φορά να μας ενημερώσετε για την προσωπική σας θέση και την θέση του κόμματος για το επίμαχο ζήτημα".