Η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας καταγγέλλει τις συνεχείς ελλείψεις αίματος που παρουσιάζονται εδώ και χρόνια στο ΠΓΝ του Ρίου, οι οποίες δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στις μεταγγίσεις των 200 πολυμεταγγιζόμενων ασθενών, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή. 

Οι μεταγγίσεις των πασχόντων γίνονται με δυσκολία, με συχνότατες αναβολές και με περιορισμένες ποσότητες αίματος, εξαιτίας της αδυναμίας της Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου να ανταποκριθεί στις ανάγκες τους. Η κατάσταση αυτή που θεωρείται πλέον πάγια και αυτονόητη, επικρατεί τα τελευταία επτά τουλάχιστον χρόνια καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Οι πάσχοντες έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με το πρόβλημα των αναβολών της μετάγγισής τους, που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει και τις 10 ημέρες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξέλιξη της υγείας τους και την ήδη επιβαρυμένη κατάστασή τους λόγω της νόσου. 

Μετά από διαμαρτυρίες των ασθενών και του Συλλόγου τους, γίνονται κάποιες «συσκέψεις» με τους υπεύθυνους, αλλά δυστυχώς οι προσπάθειες εξεύρεσης λύσης πέφτουν στο κενό. Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του υπουργού υγείας ώστε να αναζητηθούν ευθύνες και να δρομολογηθούν άμεσα οι κατάλληλες ενέργειες για να σταματήσουν τα φαινόμενα ελλείψεων αίματος και αναβολής των μεταγγίσεων των θαλασσαιμικών ασθενών.