Στην κούρσα για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων μπαίνει σύμφωνα με πληροφορίες και ο Κώστας Πελετίδης, ως ο βασικός υποψήφιος των δημάρχων της Λαϊκής Συσπείρωσης. 

Ο δήμαρχος της Πάτρας θα διεκδικήσει, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, την προεδρία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, ενώ μέχρι ώρας επίσημα υποψήφιος για τις εκλογές που θα γίνουν στην ΠΕΔ είναι ο δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ έχοντας δημιουργήσει γύρω του ένα ισχυρό μπλοκ από τους δημάρχους της Αχαΐας. 

Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας βασικός υποψήφιος θα είναι ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, που θα έχει τη στήριξη σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις από δημάρχους της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και της Ηλείας.

Πάντως, οι συσχετισμοί για τις αρχαιρεσίες στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων αναμένεται να επηρεαστούν και από τα όσα θα γίνουν στις εκλογές για την Κεντρική Ένωση Δήμων όπου εκεί ο νυν πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, σχεδιάζει να διεκδικήσει την αντιπροεδρία, με τον συνδυασμό του νυν προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης εκπνέει η προθεσμία για την κατάθεση συνδυασμών και δεν αποκλείεται να μπουν στη μάχη και άλλοι υποψήφιοι συνδυασμοί. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη στις 7 Νοεμβρίου, στις 18:30 στην Αγορά Αργύρη, στην Πάτρα.