Με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα συναντηθεί σήμερα η Γιάννα Αγγελοπούλου προκειμένου να τον ενημερώσει για την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Η συνάντηση δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή ή στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου. Η κυρία Αγγελοπούλου θα συζητήσει με τον Αλέξη Τσίπρα για τη συγκρότηση της επιτροπής για τα 200 χρόνια από το 1821, ενώ θα του εκφράσει την επιθυμία της να συμμετέχουν σε αυτή και προσωπικότητες της Αριστεράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη γίνει κρούση στον πανεπιστημιακό Κωνσταντίνο Τσουκαλά, για να συμμετάσχει στην επιτροπή. Λέγεται μάλιστα πως ο πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών έχει αποδεχθεί την πρόταση της κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου.

Πρόταση για να συμμετάσχει στην επιτροπή «Ελλάδα 2021» έχει δεχθεί και ο ιστορικός, ομότιμος καθηγητής νεώτερης ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αντώνης Λιάκος, ωστόσο φαίνεται πως δεν θα την αποδεχθεί.