Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Αχαΐας & Ηλείας του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών & το Επιστημονικό Τμήμα «Φυσικοθεραπεία στην Ψυχική Υγεία» στο πλαίσιο των στόχων και σκοπών τους, διοργανώνουν στην Πάτρα, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, ημερίδα με Θέμα:

«ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ;»

Στο πρώτο μέρος, έγκριτοι επιστήμονες του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» θα αναπτύξουν το ρόλο των επαγγελματιών υγείας στα ψυχικά νοσήματα, ως μέλη της διακλαδικής ομάδας σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Γραφείο του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Στο δεύτερο μέρος, φυσικοθεραπευτές, μέλη τού Επιστημονικού Τμήματος «Φυσικοθεραπεία στην Ψυχική Υγεία», θα αναλύσουν τον ορισμό και τη διαδρομή της φυσικοθεραπείας στην ψυχική υγεία- τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως-και θα τεκμηριώσουν τα οφέλη της. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην αποτελεσματικότητα της θεραπευτικής άσκησης, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες της Διεθνούς Ένωσης Φυσικοθεραπευτών στην Ψυχική Υγεία.

Η Ημερίδα θα διαρκέσει από τις 9.30 π.μ. έως 01.30 μ.μ. και θα φιλοξενηθεί στους χώρους του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών. Η συμμετοχή στις εργασίες της ημερίδας είναι δωρεάν τόσο για τους επαγγελματίες υγείας όσο και για το ενδιαφερόμενο κοινό. Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.