Περιοδεία σε δημόσιες δομές Υγείας της Πάτρας πραγματοποίησε προ ημερών ο πρώην Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Πατρών. "Είναι πρωτόγνωρο για την κοινοβουλευτική μας δημοκρατία, πρώην Υπουργοί να περιοδεύουν ανά την Ελλάδα, ώστε να αφουγκραστούν τα προβλήματα και τις ανησυχίες της κοινωνίας των πολιτών, αλλά και να εκθέσουν τα πεπραγμένα τους στην βάσανο της κριτικής μετά τη θητεία τους. 

Ο στόχος ήταν να δοθεί το σήμα στο ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ, αλλά και στους πολίτες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του είναι παρόντες, συνεχίζουν να ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις στην υγεία και επιζητούν μια συστηματική σχέση, διαλόγου και επικοινωνίας με το ανθρώπινο δυναμικό, που στηρίζει την δημόσια περίθαλψη, επισημαίνοντας ότι «θέλουμε να χτίσουμε μια σχέση πολιτικής αξιοπιστίας» αλλά και να προβάλουμε  μια σθεναρή και μαχητική αντίσταση σε σχεδιασμούς νεοφιλελεύθερης κοπής. 

Αναφέρθηκε σε μια σειρά μέτρων, που έλαβε η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, θέτοντας σε προτεραιότητα την πρόσβαση των ανθρώπων στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την υπεράσπιση του καθολικού δικαιώματος στην υγεία αλλά και σε παραλήψεις-καθυστερήσεις.

Αναφερόμενος στην πολιτική της τωρινής κυβέρνησης έκανε λόγο για  τοξικό μείγμα πολιτικής και ακραίου πολιτικού αυταρχισμού, φέρνοντας ως παράδειγμα το ΚΕΘΕΑ, όπου κατάργησε το μοντέλο διοίκησης μετά από 36 χρόνια με Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου, ενώ παρά τις έντονες αντιδράσεις κωφεύει και αποφασίζει με αντιδημοκρατικό τρόπο.

Επισκεφτήκαμε την ΤΟΜΥ και το ΚΥ Υγείας Άνω Πόλης στην οδό Γερμανού
το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών ''Άγιος Ανδρέας'' και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου, όπου συναντήσαμε και συνομιλήσαμε με μέλη ττων Διοικήσεων, εργαζομένους, επιστημονικά όργανα και συνδικαλιστικούς εκπροσώπους.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 7:00 μ.μ., στην αίθουσα του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πάτρας έλαβε χώρα εκδήλωση-συζήτηση με θέμα:
 ''Υπεράσπιση του καθολικού Δικαιώματος στην Υγείας-προτεραιότητες και προκλήσεις για την Αριστερά, στην νέα περίοδο''" αναφέρει η ανακοίνωση του βουλευτή Κώστα Μάρκου.