Το skate της Πάτρας πάει στη Βουλή των Ελλήνων; 

Όχι ακριβώς, αλλά κάπως έτσι. Το "Φοιτητιβίσματα" μια εκπομπή που ανεβαίνει και παίζει στο κανάλι της Βουλής των Ελλήνων, προχώρησε σε ένα υπέροχο αφιέρωμα στην κοινότητα των skateboarders της αχαϊκής πρωτεύουσας, πηγαίνοντας στο κατεξοχήν στέκι τους, στην πλατεία της Παντάνασσας και μιλώντας στη συνέχεια με ανθρώπους που ασχολούνται εδώ και χρόνια με το συγκεκριμένο σπορ. 

Αυτό που τονίστηκε από τους ομιλούντες είναι ότι η κοινότητα των skateboarders της Πάτρας υπάρχει εδώ και τουλάχιστον μια εικοσαετία, είναι ιδιαίτερα δραστήρια και έχει διοργανώσει κατά καιρούς αρκετές εκδηλώσεις που συγκεντρώνουν το πανελλήνιο ενδιαφέρον και ότι έχει μέσα της πάντα μία δυναμική και λόγω των εκατοντάδων φοιτητών που έρχονται για σπουδές στην πόλη και που ασχολούνται με αυτό το σπορ. 

Είναι ένα σπορ που ξεπερνά την αγωνιστική πτυχή των υπολοίπων, αφού το skate αποτελεί τρόπο ζωής για τους skaters. Το αφιέρωμα - ντοκιμαντέρ έχει αρκετά πλάνα από την πλατεία της Παντάνασσας, με λήψεις και εικόνες από θεαματικά κόλπα των skaters που καθημερινά επιδίδονται σε ασκήσεις και κάνουν εκεί αυτό που αγαπάνε. 


Φοιτητιβίσματα 2019 : Skate στην Πάτρα - Comic Connection (03/11/2019)

Ασφαλώς δεν θα μπορούσε και να μην γίνει λόγος για το χρόνιο αίτημα της κοινότητας των skateboarders της Πάτρας, για την δημιουργία δηλαδή, ενός skate park για το οποίο συνεχώς μιλάμε και ποτέ δεν βλέπουμε. 

skaters της Πάτρας, όπως αναφέρεται και στο αφιέρωμα της εκπομπής, είχαν συνάντηση για το θέμα εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια με τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής και της πόλης. Μέχρι ώρας το skate park παραμένει στα συρτάρια των αρμοδίων και στα σχέδια τους.

Είναι όμως ένα αίτημα που πρέπει να προχωρήσει και να υλοποιηθεί, ένας χώρος που έχουν πλέον αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις, όπως και τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας και δεν έχει η Πάτρα με την πλούσια παράδοση και ιστορία στο skate board.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα "Φοιτοτητιβίσματα" αποτελούν στην ουσία συλλογικές δημιουργίες 28 φοιτητών και φοιτητριών από 11 Τμήματα Οπτικοακουστικών Σπουδών και  Επικοινωνίας 7 Ελληνικών Πανεπιστημίων, στο πλαίσιο πρακτικής άσκησής τους στην τηλεόραση της Βουλής και του προγράμματος «Διάπλαση».