Κατατέθηκε την Τρίτη από τον Λευτέρη Αυγενάκη το Σχέδιο Νόμου που αφορά στην "Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης που υπογράφηκε στο Magglingen/Macolin την 18η Σεπτεμβρίου 2014, σχετικά με τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων, επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις".

Το Σχέδιο Νόμου ανάμεσα στα άλλα δεν επιτρέπει το ίδιο πρόσωπο να εκλεγεί πρόεδρος αθλητικής ομοσπονδίας περισσότερες από τρεις συνολικά φορές και σε οποιαδήποτε άλλη εκτελεστική θέση διοικητικού συμβουλίου αθλητικής ομοσπονδίας περισσότερες από δύο συνεχόμενες φορές, πλήρους η μερικής θητείας.

Παράλληλα, όριο θητείας ως προς τον πρόεδρο θα είναι το 70ο έτος της ηλικίας, κάτι που σημαίνει πως πρόεδροι διάφορων ομοσπονδιών όπως είναι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος στην ΕΟΚ ή ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος στην ΚΟΕ δεν θα έχουν το δικαίωμα να είναι ξανά υποψήφιοι.

Την Πέμπτη το νομοσχέδιο θα συζητηθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και αναμένεται να πάρει τον δρόμο προς την Ολομέλεια για να ψηφιστεί και να γίνει νόμος του κράτους μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας.

Πηγή: Gazzetta