Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ και επικεφαλής της πλειοψηφούσας παράταξης Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ) Γιώργος Στασινός, με ρεκόρ 2880 ψήφων, αναδεικνύεται πρώτος – και μάλιστα με υπερδιπλάσιους σταυρούς από τον δεύτερο, μεταξύ των συνολικά 2.270 υποψηφίων όλων των παρατάξεων και μεμονωμένων συνδυασμών στη μάχη του σταυρού των εκλογών του ΤΕΕ της Κυριακής 3 Νοεμβρίου 2019, για την ανάδειξη των 225 νέων μελών της Κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ, της λεγόμενης «Βουλής των μηχανικών».

Από την παράταξη, του Γιώργου Στασινού, τη Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών, που σημείωσε στις κάλπες του ΤΕΕ  θεαματική αύξηση της δύναμης της,  κατά  11,76 ποσοστιαίες μονάδες, επιτυγχάνοντας ποσοστό 39.66% από 27,90% το 2016, σημειώνοντας το μεγαλύτερο, ιστορικά, ποσοστό οποιασδήποτε παράταξης τις τελευταίες δεκαετίες σε εκλογές του ΤΕΕ, προέρχονται και οι υποψήφιοι που καταλαμβάνουν τη δεύτερη και τρίτη θέση στην κατάταξη μεταξύ όλων των υποψηφίων. Συγκεκριμένα στο βάθρο των νικητών της μάχης του σταυρού ανεβαίνει στη δεύτερη θέση ο Κωνσταντίνος Ξιφαράς με 1379 ψήφους και στην τρίτη θέση ο Μακέδος Κωνσταντίνος με 1296 ψήφους της ΔΚΜ, ενώ την πρώτη πεντάδα σε σταυρούς για την Α/ΤΕΕ της πλειοψηφούσας παράταξης συμπληρώνουν οι Νίκος Σπυριδωνάκος με 1.084 και Γιάννης Ξιφαράς με 966.

Για τον σχηματισμό της κορυφαίας πεντάδας υποψηφίων που ξεπέρασαν το όριο των χιλίων σταυρών, προστίθεται και ο επικεφαλής της δεύτερης, σε ψήφους και ποσοστά, παράταξης, της ΔΗΣΥΜ, Νίκος Μήλης που έλαβε 1.144 ψήφους. Ακόμη δύο υποψήφιοι, στις επιστημονικές επιτροπές, έλαβαν πάνω από 1000 ψήφους και συγκεκριμένα στην Επιστημονική Επιτροπή Πολιτικών Μηχανικών ο Βασίλειος Μπαρδάκης 1077 ψήφους και ο Μαρία Λυδάκη 1061 ψήφους, και οι δύο με το ψηφοδέλτιο της ΔΚΜ.

Σημειώνεται ότι δεκαέξι (16) συνδυασμοί υποψηφίων και τέσσερις (4) μεμονωμένοι υποψήφιοι έθεσαν υποψηφιότητα για εκλογή στις 155 έδρες της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2019. Αρκετοί από τους συνδυασμούς έχουν θέσει υποψηφιότητα και για τις δεκατρείς, πλέον, επιστημονικές επιτροπές ειδικοτήτων (οι οποίες με αντίστοιχες 65 έδρες, 5 ανά επιτροπή, συμμετέχουν στην Α/ΤΕΕ), όπου κατέρχονται 19 συνδυασμοί, και τα πειθαρχικά συμβούλια του Επιμελητηρίου. Συνολικά 2.270 υποψήφιοι διεκδίκησαν φέτος την εκλογή τους στα κεντρικά όργανα του Επιμελητηρίου.

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία της καταμέτρησης, από το Ηλεκτρονικό Σύστημα Αποτελεσμάτων του ΤΕΕ, στο 100% των 171 εκλογικών τμημάτων, που διαμορφώνουν την συνολική και αξιόπιστη εικόνα, μέχρι την τελική επικυρωμένη έκδοση των αποτελεσμάτων από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή που ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες, οι πρωτιές στη μάχη του σταυρού των υποψηφίων από όλες τις  παρατάξεις καθώς και τα αποτελέσματα των μεμονωμένων υποψηφίων στις εκλογές του ΤΕΕ της 3ης Νοεμβρίου 2019 έχει ως εξής:

Από την  ΔΚΜ (Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών) που κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των παρατάξεων (με  12190 ψήφους, ποσοστό 39,66%)  αναδεικνύεται πρώτος σε σταυρούς ο Στασινός Γεώργιος με  2880 ψήφους, στη δεύτερη θέση ο Ξιφαράς Κωνσταντίνος με 1379 ψήφους και στην τρίτη θέση ο Μακέδος Κωνσταντίνος με 1296 ψήφους. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός των ανωτέρω, η ΔΚΜ πρώτευσε και στις εκλογές για τις 10 από τις 13 Επιστημονικές Επιτροπές του ΤΕΕ και στα αντίστοιχα Πειθαρχικά Συμβούλια.

Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών (ΔΗ.ΣΥ.Μ.) που κατέλαβε τη δεύτερη   θέση μεταξύ των παρατάξεων (με  4646 ψήφους, ποσοστό 15,11%)  αναδεικνύεται πρώτος σε σταυρούς ο Μήλης Νικόλαος με  1114 ψήφους, στη δεύτερη θέση ο Ηλίας Αναστάσιος με 966 ψήφους και στην τρίτη θέση ο Μαχίκας Ιωάννης με 865 ψήφους.

Από τη Συμμαχία Για Ένα Προοδευτικό ΤΕΕ που κατέλαβε την τρίτη θέση μεταξύ των παρατάξεων (με  2827 ψήφους, ποσοστό 9,20%)  αναδεικνύεται πρώτος σε σταυρούς ο Ανδρεαδάκης Νικόλαος με  365 ψήφους, στη δεύτερη θέση ο Βαμβουρέλλης Θεόφραστος με 307 ψήφους και στην τρίτη θέση ο Πρωτονοτάριος Αντώνιος με 277 ψήφους.

Από την Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών που κατέλαβε την  τέταρτη  θέση μεταξύ των παρατάξεων (με  2315 ψήφους, ποσοστό 7,53%)  αναδεικνύεται πρώτος σε σταυρούς ο Τσιμπουκάκης  Ηλίας με  712 ψήφους, στη δεύτερη θέση η Γεωργιάδου Παρασκευή με 671 ψήφους και στην τρίτη θέση ο Κουτζής Δημήτριος με 664 ψήφους.

Από τη  Δ.Ε.Σ.Μη. (Δημοκρατική Επιμελητηριακή Συμπαράταξη Μηχανικών), ΕλΕΜ-Περιφερειακή Συνεργασία-Συνεργαζόμενοι που κατέλαβε την πέμπτη  θέση μεταξύ των παρατάξεων (με  1857 ψήφους, ποσοστό 6,04%)  αναδεικνύεται πρώτος σε σταυρούς ο Κυριακόπουλος Ιωάννης με 365 ψήφους, στη δεύτερη θέση ο Κορνελάκης Γεώργιος με 322 ψήφους και στην τρίτη θέση ο Βαφειάδης Κωνσταντίνος με 276 ψήφους.

Από την ΑΡιστερή ΑΓωνιστική Ενωτική Συσπείρωση (ΑΡ.ΑΓ.ΕΣ) που κατέλαβε την έκτη θέση μεταξύ των παρατάξεων (με 1447 ψήφους, ποσοστό 4,71%)  αναδεικνύεται πρώτος σε σταυρούς ο Πετρόπουλος Δημήτριος με  277 ψήφους, στη δεύτερη θέση ο Γιαννόπουλος Ιωάννης με 202 ψήφους και στην τρίτη θέση η Μπούκη Ελένη με 158 ψήφους.

Από την ΔΥΝΑΜ.Η Ανασυγκρότηση Μηχανικών που κατέλαβε την έβδομη θέση μεταξύ των παρατάξεων (με  1188 ψήφους, ποσοστό 3,86%)  αναδεικνύεται πρώτος σε σταυρούς ο Αντιβαλίδης Παναγιώτης με 345  ψήφους, στη δεύτερη θέση ο Μήτρου Δημήτριος με 175 ψήφους και στην τρίτη θέση ο Γρηγοριάδης Βασίλειος με 162 ψήφους.

Από την Δημοκρατική Παράταξη Μηχανικών (ΔΗ.ΠΑ.Μ.) που κατέλαβε την  όγδοη  θέση μεταξύ των παρατάξεων (με  1160 ψήφους, ποσοστό 3,77%)  αναδεικνύεται πρώτη σε σταυρούς η Μοροπούλου Αντωνία με  296 ψήφους, στη δεύτερη θέση ο Καψάσκης Γεώργιος με 150 ψήφους και στην τρίτη θέση ο Μπουντάς Γεώργιος με 108 ψήφους.

Από το Block#ΤΕΕ - Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Ανέργων Μηχανικών  που κατέλαβε την ένατη  θέση μεταξύ των παρατάξεων (με  938 ψήφους, ποσοστό 3,05%) αναδεικνύεται πρώτος σε σταυρούς ο Βουρέκας Κωνσταντίνος με 153 ψήφους, στη δεύτερη θέση ισοψηφούν η Βαφειάδου Ελένη και ο Τζαμουράνης Δημήτριος με 125 ψήφους και τρίτη η Κοιλάκου Σταυρούλα με 107 ψήφους.

Από την παράταξη Αυτόνομοι Μηχανικοί Ανατολικής Κρήτης (ΑΜΑΚ) που κατέλαβε τη δέκατη θέση (με  568 ψήφους, ποσοστό 1,85%)  αναδεικνύεται πρώτη σε σταυρούς η Βρέντζου Ειρήνη με  276 ψήφους, στη δεύτερη θέση ο Μαυρογιάννης Αντώνιος με 157 ψήφους και στην τρίτη θέση ο Μπακίντας Κωνσταντίνος με 110 ψήφους.

Από την Ενωτική Κίνηση Χημικών Μηχανικών-Μηχανικών Διεργασιών  που κατέλαβε την  ενδέκατη θέση μεταξύ των παρατάξεων (με  326 ψήφους, ποσοστό 1,06%) αναδεικνύεται πρώτος σε σταυρούς ο Κρητικός Θεόδωρος με 59  ψήφους, στη δεύτερη θέση η Αργυρούλη Φωτεινή με 48 ψήφους και στην τρίτη θέση ο Παρασκευόπουλος Παναγιώτης με  38 ψήφους.

Από την Ανεξάρτητη Κίνηση Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων (ΑΚΜΗ) που κατέλαβε την  δωδέκατη  θέση μεταξύ των παρατάξεων (με  283 ψήφους, ποσοστό 0,92%) αναδεικνύεται πρώτος σε σταυρούς ο Χομσιόγλου Ηλίας με  91 ψήφους.

Από την παράταξη Σύγχρονο ΤΕΕ που κατέλαβε την δέκατη τρίτη θέση (με  268 ψήφους, ποσοστό 0,87%)  αναδεικνύεται πρώτος σε σταυρούς ο Παπαδάκος Γεώργιος με 112  ψήφους.

Από την παράταξη Ανεξάρτητοι Μηχανικοί ΤΕΕ (ΑΝΕ.ΜΗ) που κατέλαβε την  δέκατη τέταρτη θέση (με  194 ψήφους, ποσοστό 0,63%)  αναδεικνύεται πρώτος σε σταυρούς ο Βλάχος Παύλος με  110 ψήφους.

Ο μεμονωμένος υποψήφιος Καμαριώτης Σταύρος κατέλαβε την δέκατη πέμπτη θέση με 156 ψήφους, ποσοστό 0,51%

Από την παράταξη Δημοκρατικός Αγώνας Μηχανικών που κατέλαβε την δέκατη έκτη θέση (με  119 ψήφους, ποσοστό 0,39%)  αναδεικνύεται πρώτος σε σταυρούς ο Ζαχαρόπουλος Στυλιανός με  51 ψήφους.

Από την παράταξη Μηχανικοί για τους Μηχανικούς και την Εύβοια που κατέλαβε την  δέκατη έβδομη  θέση (με  105 ψήφους, ποσοστό 0,34%)  αναδεικνύεται πρώτος σε σταυρούς ο Παντελαίος Παναγιώτης με 45  ψήφους.

Ο μεμονωμένος υποψήφιος Πέτσης Ηλίας, κατέλαβε την δέκατη όγδοη θέση  με 66 ψήφους, ποσοστό 0,21%. Ο μεμονωμένος υποψήφιος Μπεχράκης Στέφανος  κατέλαβε την δέκατη ένατη  θέση  με 58 ψήφους, ποσοστό 0,19%. Ο μεμονωμένος υποψήφιος Κυριακόπουλος Κώστας κατέλαβε την εικοστή θέση με 27 ψήφους, ποσοστό 0,09%.

Σημειώνεται ότι «οι πρωτιές» σε σταυρούς των υποψηφίων των συνδυασμών σε πανελλαδικό επίπεδο δείχνουν απλώς τις προτιμήσεις των μελών του ΤΕΕ που ψήφισαν στις εκλογές της Κυριακής. Οι έδρες ανά περιφέρεια και ανά παράταξη προκύπτουν με βάση τα επίσημα αποτελέσματα και στάθμιση της περιφερειακής εκπροσώπησης, σύμφωνα με τη συγκρότηση κάθε ψηφοδελτίου και την αντίστοιχη εκλογική του επίδοση, σε συνδυασμό με την εφαρμογή συστήματος απλής αναλογικής και συνυπολογισμό των αποτελεσμάτων σε περιφέρειες και επιστημονικές επιτροπές. Επομένως οι ανωτέρω πανελλαδικές «πρωτιές» πιθανόν να μην αντικατοπτρίζουν τους εκλεγμένους στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ σε όλες τις περιπτώσεις.

Όσον αφορά τους υποψηφίους για εκλογή στις Επιστημονικές Επιτροπές, που με 5 μέλη η κάθε μία συμμετέχουν στην Κεντρική Αντιπροσωπεία ΤΕΕ, οι πρωτεύσαντες σε σταυρούς έχουν ως εξής:


Για το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αθήνας, πρώτος σε σταυρούς κατατάσσεται ο Αλεξόπουλος Δημήτριος (ΔΚΜ) με 2144 ψήφους και για το Πειθαρχικό Συμβούλιο Αθήνας ο ίδιος με 549.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα, τόσο για τα κεντρικά όσο και για τα περιφερειακά όργανα διοίκησης, δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ: http://portal.tee.gr/portal/page/portal/ELECTIONS_2019/e_results