Λίστες εμβολιασμών έχουν καταρτιστεί στα φαρμακεία της Πάτρας, με δεκάδες Πατρινούς να βρίσκονται σε αναμονή, προκειμένου να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης. 

Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, η ροή των εμβολίων είναι σταθερή και συνεχίζεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αν και υπήρξαν κάποιες ελλείψεις σε φαρμακεία, κυρίως του κέντρου της Πάτρας, λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος που παρατηρείται.

Η αναμονή πάντως δεν είναι μεγάλη, όπως υποστηρίζουν τόσο οι πολίτες, όσο και οι φαρμακοποιοί και συνήθως δεν ξεπερνά σε διάρκεια τη μία εβδομάδα με δέκα μέρες, κατά μέσο όρο. 

Φαίνεται λοιπόν ότι το ενδιαφέρον για το εμβόλιο της γρίπης είναι ακόμα μεγαλύτερο από την περσινή χρονιά που παρατηρήθηκε μία αύξηση σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Έτσι οι συστάσεις του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας, αλλά και γενικότερα του ιατρικού κόσμου της περιοχής, που ζητούσαν με επιμονή από τον κόσμο να κάνουν αυτό το εμβόλιο προκειμένου να μην έχουμε άλλα θύματα από τη γρίπη, έπιασαν τόπο. 

Το ενδιαφέρον, υπάρχει κυρίως από τους γονείς των μικρών παιδιών που ακολουθούν τις συστάσεις των παιδιάτρων τους, αλλά και από άτομα σε μεγάλη ηλικία που θέλουν να προστατευθούν από έναν ιό, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια έδειξε ότι μπορεί να γίνει αρκετά επικίνδυνος στοιχίζοντας τη ζωή σε 150 περίπου άτομα, μέσα σε μία διετία. 

Οι παραγγελίες των φαρμακοποιών για το εμβόλιο είναι συνεχείς λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος, ενώ το υπουργείο από την πλευρά του προσπαθεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το εμβόλιο κατά της γρίπης γίνεται και εντός των φαρμακείων από τους ίδιους τους φαρμακοποιούς. 

Η επίδραση και η προστασία του οργανισμού κατά της γρίπης ξεκινά δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό, ενώ ο ιός είναι σε έξαρση έως και τις αρχές της άνοιξης.