Πρόβλημα αναμένεται να υπάρξει στα νοσοκομεία της Πάτρας και της Αχαΐας από τον Νοέμβριο και μετά όταν λήξουν οι συμβάσεις των 2.500 επικουρικών γιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας οι 103 από τους 2.500 επικουρικούς γιατρούς εργάζονται στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα της Αχαΐας. Η λήξη των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών, εκτός από του ότι θα αφήσει άνεργους αυτούς τους επιστήμονες, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι νέοι σε ηλικία, θα δημιουργήσει και σοβαρό πρόβλημα στην λειτουργία των νοσοκομείων της περιοχής που ήδη αντιμετωπίζουν θέμα με την έλλειψη ιατρικού προσωπικού. 

Πρόκειται για γιατρούς που είχαν προσληφθεί μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος ΕΣΠΑ. Από τους 103 που εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία της Αχαΐας οι 53 απασχολούνται από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, οι 32 υπηρετούν στον Άγιο Ανδρέα, οι 11 στο Καραμανδάνειο, οι 6 στο Αίγιο και ένας στα Καλάβρυτα. 

Σε όλα αυτά τα νοσοκομεία θα δημιουργηθούν δυσλειτουργίες αν δεν βρεθεί μια λύση ή μία φόρμουλα που θα κρατήσει τους ιατρούς αυτούς στις θέσεις εργασίας τους. Σύμφωνα με την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών που ανησυχεί για το όλο θέμα το υπουργείο οφείλει να βρει τρόπο για να παραταθούν οι συμβάσεις των επικουρικών ή να προκηρυχθούν νέες θέσεις. 

Διαφορετικά θα δημιουργηθούν μεγάλα κενά σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα, κενά που θα έρθουν για να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα. Με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τους ασφαλισμένους ασθενείς.