Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο και κοινή άποψη όλων ότι τα τελευταία δύο χρόνια περίπου το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος, πέρα από προστάτης του τεχνικού κόσμου της περιοχής, αποτέλεσε και μία σταθερή παρουσία για την πλειοψηφία των μεγάλων ζητημάτων των έργων υποδομής που είναι να γίνουν και να προχωρήσουν. 

Είχε και έχει παρουσία για τα θέματα που έχουν να κάνουν με την πρόοδο και την ανάπτυξη της περιοχής, όπως το φυσικό αέριο, η Πατρών - Πύργου και αρκετά ακόμη, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα ανιδιοτελή ενδιαφέρον για το δημόσιο συμφέρον και το κοινό καλό.

Αυτή η άποψη καθόρισε ίσως και το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών που έγιναν στον φορέα για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του, με τον απερχόμενο πρόεδρο Βασίλη Αϊβαλή και επικεφαλής της παράταξης Δημοκρατική Συνεργασία Μηχανικών να σαρώνει στην κυριολεξία στις εκλογές. 

Οι 770 ψήφοι που πήρε η Δημοκρατική Συνεργασία Μηχανικών κατά τις αρχαιρεσίες που έγιναν την περασμένη Κυριακή χάρισαν μία μεγάλη και αδιαμφισβήτητη νίκη σε μία παράταξη που κατείχε από πριν τα ηνία του ΤΕΕ (κατά συνέπεια είχε να αντιμετωπίσει και το όποιο κόστος της φθοράς από την προηγούμενη θητεία της) και δικαίωσαν σε μεγάλο βαθμό τον Βασίλη Αϊβαλή για τις μέχρι τώρα επιλογές του. 

Ο ίδιος μιλώντας στο patrasevents.gr για το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών τονίζει: "Το γεγονός ότι υπήρξε μία μεγάλη συμμετοχή από το σύνολο σχεδόν του τεχνικού κόσμου, καταρχάς, είναι κάτι από μόνο του ιδιαίτερα θετικό. Το αποτέλεσμα των εκλογών δείχνει ότι ο τεχνικός κόσμος της περιοχής θέλει ένα ΤΕΕ ανεξάρτητο, ακηδεμόνευτο, μακριά από κόμματα και ιδιοτέλειες. Θέλει ένα ΤΕΕ υπερασπιστή του δημόσιου συμφέροντος και προστάτη του μηχανικού". 

Όσο για την επόμενη μέρα στο ΤΕΕ; "Το εμφατικό αποτέλεσμα του 45% δίνει την δυνατότητα στην Δημοκρατική Συνεργασία Μηχανικών να διοικήσει χωρίς ιδιαίτερες συνεργασίες, κάτι που όμως δεν θα επιλέξει. Θα προσπαθήσουμε για ακόμα μία φορά να δημιουργήσουμε διευρυμένες συνεργασίας και μία διοίκηση του τεχνικού επιμελητηρίου η οποία να στηρίζεται σε όσο το δυνατόν περισσότερες παρατάξεις με προοδευτική κατεύθυνση"

Μέσα στο επόμενο δίμηνο - τρίμηνο εκλέγεται η νέα διοικούσα επιτροπή

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι 770 ψήφοι που συγκέντρωσε η Δημοκρατική Συνεργασία Μηχανικών, ανάμεσα σε πέντε συνολικά αντίπαλες παρατάξεις,  ξεπερνά την δύναμη που είχε το 2016 όταν είχε κερδίσει και πάλι την πρωτιά στις αρχαιρεσίες που είχαν γίνει, έχοντας τότε 609 ψήφους.

Πλέον με βάση τα όσα ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία μέσα στο επόμενο δίμηνο - τρίμηνο θα συγκληθεί η αντιπροσωπία των εκλεγμένων που προέκυψαν από τη διαδικασία των αρχαιρεσιών που έγιναν και θα εκλεγεί η νέα διοικούσα επιτροπή από όπου εκεί θα αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος.

Μετά όμως από ένα τέτοιο αποτέλεσμα και μια τόσο μεγάλη νίκη της Δημοκρατικής Συνεργασίας Μηχανικών πρόκειται θα έλεγε κανείς για μία καθαρά τυπική διαδικασία από την οποία είναι σίγουρο ότι πρόεδρος του φορέα θα αναδειχθεί και πάλι ο Βασίλης Αϊβαλής.