Ο Θανάσης Παπαδόπουλος και ο Σπύρος Κωνσταντάρας είναι οι δύο δήμαρχοι που αναμένεται να διεκδικήσουν την προεδρία στις προσεχείς εκλογές για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος. 

Το φαβορί, σύμφωνα με καλά γνωρίζοντες κύκλους της τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι ο δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος. Πηγές αναφέρουν ότι πίσω από την στήριξή του, ίσως να κρύβεται και το θέμα της ανάδειξης της προεδρίας στο ΦΟΣΔΕ του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Πατρέων, Γρηγόρη Αλεξόπουλου, σε μία άτυπη συμφωνία μεταξύ των στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Ένα θέμα που προκάλεσε την έκρηξη του Κώστα Πελετίδη και της δημοτικής αρχής. Πάντως, ο Θανάσης Παπαδόπουλος, ένας πρόσωπο που γνωρίζει αρκετά καλά τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, έχε κερδίσει ήδη την εύνοια και την στήριξη του συνόλου των δημάρχων της Αχαΐας, πλην του Κώστα Πελετίδη. 

Πιο συγκεκριμένα την υποψηφιότητα του βλέπουν με θετικό μάτι ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς, αλλά και ο δήμαρχος Ερυμάνθου Θόδωρος Μπαρής, σχηματίζοντας έτσι ένα δυνατό αχαϊκό μπλοκ, γύρω από το θέμα της προεδρίας της ΠΕΔ και του διαδόχου του κ. Παπαναστασίου. 

Η τοποθέτηση των Αχαιών δημάρχων, υπέρ του κ. Παπαδόπουλου πρόκειται να δημοσιοποιηθεί και αναμένεται βέβαια να συνεχιστεί και από μέλη των δημοτικών συμβουλίων δήμων της περιφέρειας που είναι οι νέοι αιρετοί εκπρόσωποι στην ΠΕΔ, αλλά και από πολιτικές προσωπικότητες της περιοχής.

Ο δήμαρχος Καλαβρύτων αναμένεται να λάβει τις οριστικές αποφάσεις του άμεσα, σταθμίζοντας βέβαια όλες τις αντιδράσεις, αλλά και τον πήχη των προσδοκιών τόσο για τον ίδιο όσο και για τον δήμο, από μια σημαντική θέση στα κεντρικά όργανα διαβούλευσης και χάραξης στρατηγικών σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης.