Αθώος ο δήμος για το θέμα των αδέσποτων ζώων και τη μήνυση που είχε δεχθεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μελάς από Πατρινούς δημότες. 

Την απόφαση αυτή εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών στο σκαμνί του οποίου έκατσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας και πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών. Η κατηγορία αφορούσε τρία περιστατικά επιθέσεων που είχαν γίνει το Μάιο του 2016 και το Φεβρουάριο του 2017, στην περιοχή της Πλαζ, στο Ρίο και στο Κοτρώνι. 

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο κ. Μελάς εξήγησε αναλυτικά στο δικαστήριο τα μέτρα και τις κινήσεις που είχε πάρει ο δήμος για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα, ενώ υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της δημοτικής αρχής είχαν εμβολιαστεί και στειρωθεί 85 σκυλιά. 

Μάλιστα, κ. Μελάς αναφέρθηκε και στο κλείσιμο της Μέριμνας από το χώρο του Πανεπιστημίου Πατρών, αλλά και στις προσπάθειες που έχει κάνει ο δήμος για τη δημιουργία ενός δημοτικού καταφυγίου που θα δώσει μία στέγη στα αδέσποτα ζώα. Το δικαστήριο αφού άκουσε τον κ. Μελά έκρινε ότι ο δήμος δεν είχε καμία ευθύνη για τις συγκεκριμένες επιθέσεις των αδέσποτων και ότι δεν υπήρχε καμία παράλειψη από την πλευρά του.

Αποφάσισε έτσι την απαλλαγή του. Αξίζει να αναφέρουμε ότι έχουν σχεδόν ετοιμαστεί τα δύο δημοτικά πάρκα για σκύλους, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει να λειτουργεί το δημοτικό κτηνιατρείο που θα στεγαστεί στο Δρέπανο.