Το Κάστρο της Πάτρας σίγουρα είναι ένα από πιο πολύ φωτογραφημένα μέρη της πόλης και αυτό είναι το λογικό.

Είναι ένα από τα σημεία αναφοράς της, ένα από τα μνημεία της που επισκέπτονται οι τουρίστες που έρχονται στην αχαϊκή πρωτεύουσα και που αποτελεί το κυριότερο χαρακτηριστικό της άνω πόλης. Η φωτογράφιση όμως που έκανε ο Λεωνίδας Αξιώτης στο Κάστρο, πηγαίνοντας μια βόλτα σε αυτό το πρωί της Δευτέρας, λίγο πριν ξεσπάσει η δυνατή βροχή και η αλλαγή του καιρού που σκέπασε την Πάτρα, είναι σίγουρα ιδιαίτερη.

Το Κάστρο της Πάτρας προβάλλεται σε ένα ασπρόμαυρο φόντο που δένει απόλυτα με το σκηνικό της ατμόσφαιρας και του σκοτεινιασμένου χειμωνιάτικου ουρανού και έρχεται να αναδείξει το κλασικό και το διαχρονικό στοιχείο του μνημείου αυτού, ως ένα σύμβολο που ορθώνεται στο πιο ψηλό μέρος μιας πολιτείας που απλώνεται από κάτω και φτάνει έως τη θάλασσα, η οποία με τη σειρά της, έχοντας πάρει το ανάλογο χρώμα, μοιάζει έτοιμη να δεχθεί την αγκαλιά του ουρανού. 

Το Κάστρο της Πάτρας από μία διαφορετική οπτική γωνία, μακριά από τα μάτια ενός τουρίστα, ταυτόσημο με την καθημερινότητα αυτής της πόλης και ταυτόχρονα, τόσο αιώνιο στο πέρασμα των ετών και των εποχών. 

Δείτε τις φωτογραφίες του Λεωνίδα Αξιώτη που της παραχώρησε ευγενικά στο patrasevents.gr αποκλειστικά και μόνο για τους σκοπούς του άρθρου.