Νέες βολές κατά της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής του Κινήματος, Νίκος Ανδρουλάκης με αφορμή τόσο το επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ όσο και την τακτική που ακολουθεί η επικεφαλής του κόμματος.

«Είναι θεσμική ασέβεια η μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ σε ένα κόμμα σφραγίδας, ενώ επί της ουσίας αυτό το 8% η συντριπτική του πλειοψηφία είναι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ», είπε ο κ. Ανδρουλάκης και σημείωσε ότι το συνέδριο δεν θα είναι εκλογικό και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα ηγεσίας.

«Ο Τσίπρας κάνει ένα συνέδριο ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, με δυνάμεις από το χώρο μας, θα μπορούσαμε να κάνουμε και εμείς ένα συνέδριο ως πολιτικό αντίβαρο στην προσπάθεια αυτή», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Ανδρουλάκης: Τα λάθη της Γεννηματά κράτησαν τον Τσίπρα στο 31%

Παράλληλα, ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε έντονη κριτική στους χειρισμούς της κ. Γεννηματά την τελευταία διετία, υποστηρίζοντας ότι επέτρεψαν στον ΣΥΡΙΖΑ να διατηρήσει τα υψηλά ποσοστά του. «Από το 2017, που ήρθαν 220 χιλιάδες άνθρωποι και διαμορφώθηκε μία προοπτική να παίξουμε ένα σημαντικότερο ρόλο στο πολιτικό σκηνικό, γίνονται συνεχώς λάθη είτε από τον κ. Θεοδωράκη, είτε από την κυρία Γεννηματά (είδαμε με τον κ. Βενιζέλο και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας), που διαμόρφωσαν όρους στασιμότητας και κράτησαν τον κ. Τσίπρα στο 31%».

Αναφορικά με το μέλλον, ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι ο χώρος μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση και να διαδραματίσει ρόλο στην πολιτική σκηνή της χώρας. «Μπορούμε να μειώσουμε αισθητά τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ και να ανατρέψουμε την κατάσταση στο μέλλον. Αυτή η παράταξη να παίξει ρόλο, να μην είμαστε συμβιβασμένοι με τη σημερινή κατάσταση» κατέληξε.