Θρήνος για την 16χρονη Βενετία-Άννα Γιαννέρια, η οποία αν και πάλεψε με θάρρος, σθένος και αισιοδοξία τη σπάνια ασθένεια της, δεν κατόρθωσε να βγει νικήτρια.

Το γεγονός που βύθισε στο πένθος την Νέα Αρτάκη Ευβοίας σκόρπισε βαθιά θλίψη και στην πατραϊκή κοινωνία καθώς το άτυχο κορίτσι είχε στενούς συγγενικούς δεσμούς με την περιοχή.

Η μητέρα της, Άννα Μαρία Πάτσιου, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα "Γνώμη", έζησε και εργάστηκε πολλά χρόνια στην Πάτρα και διατηρεί στενούς οικογενειακούς δεσμούς, καθώς εδώ ζουν η μητέρα της Μαρία και γιαγιά της Βενετίας, η αδελφή της Αγγελική, ο αδελφός της Δημήτρης, τα ανίψια της καθώς και στενοί συγγενείς και οικονεγενειακοί φίλοι.

Η Άννα Μαρία είναι κόρη του αείμνηστου προέδρου του Συλλόγου Νεφροπαθών Πάτρας Γιώργου Πάτσιου και έφυγε από την Πάτρα για τη Νέα Αρτάκη Ευβοίας όταν γνώρισε το σύζυγό της Νότη Γιαννέρια, μαθηματικό. Εκεί, δημιούργησαν την οικογένειά τους, απέκτησαν δύο κόρες την Βενετία-Άννα και την Μαρία - Μιχαέλα και έχτισαν τα θεμέλια της ευτυχίας τους.

Δυστυχώς, έμελλε να βιώσουν την πιο σκληρή δοκιμασία, της ξαφνικής ασθένειας της μεγαλύτερης κόρης τους, καθώς ήταν άοκνες οι προσπάθειες των γιατρών στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου «Ελπίδα» να αντιμετωπίσουν την σπάνια πάθηση (Απλαστική Αναιμία) που προσέβαλε την Βενετία.

Η νεαρή κοπέλα έδωσε μάχη 106 ημερών νοσηλείας στο «Ελπίδα» και μετά από έναν τιτάνιο αγώνα, στις 10 Οκτωβρίου 2019, η καρδιά της  κουράστηκε και σταμάτησε να χτυπά, αναζητώντας την αιώνια γαλήνη.