Ο GMARK είναι ένας από τους ράπερ της σύγχρονης γενιάς που έχουν εστιάσει το μουσικό τους ενδιαφέρον στην τραπ και από τους Πατρινούς εκείνους που αποφάσισαν να ασχοληθούν με αυτό το είδος της ραπ που προέρχεται από την Αμερική και έχει ένα διαφορετικό ύφος και ρυθμό, από την ραπ που γνώρισαν και αγάπησαν οι προηγούμενες γενιές. 

Πριν από μερικές μέρες ο Πατρινός ράπερ κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι που κινείται και πάλι στο ύφος της τραπ, ένα τραγούδι που ονόμασε "Κάνουμε ραπ", στέλνοντας και αυτός με τη σειρά του τα δικά του μηνύματα, σχετικά με την μόδα της εποχής που θέλει ολοένα και περισσότερους νεαρούς να καταπιάνονται με την τραπ. 

"Σίγουρα μερικοί το κάνουν επειδή είναι μόδα, υπάρχουν όμως και άλλοι που το κάνουν επειδή το γουστάρουν φουλ" τονίζει μιλώντας στο patrasevents.gr. "Aν δεν γουστάρεις αυτό που κάνεις φουλ, τότε είναι σίγουρο ότι θα αποτύχεις δεν θα τα καταφέρεις".

Ο ίδιος πάντως δεν είναι σύμφωνος με το κλίμα που επικρατεί γύρω από την τραπ και την ατμόσφαιρα που έχει καλλιεργηθεί από το σύστημα της μουσικής βιομηχανίας, αλλά και από τους ίδιους τους καλλιτέχνες, ως μια μουσική που έχει στην νοοτροπία της την πλούσια ζωή, τις πολλές κατακτήσεις στις γυναίκες, στα ακριβά αυτοκίνητα και στα ναρκωτικά. 

"Ασφαλώς και δεν είμαι σύμφωνος σε αυτό. Μερικοί μπορεί όντως να ζουν σε αυτές τις συνθήκες και να το εκφράζουν σε στίχους τους, αλλά δεν υπάρχει λόγος να παραδώσεις τέτοιο υλικό σε παιδάκια 12 με 16 χρονών που ακούν αυτή την μουσική" τονίζει.

Παραδέχεται πάντως ότι η μουσική του και γενικότερα τα τραγούδια αυτού του είδους δεν είναι τόσο ταιριαστά με την κοινωνία. "Είμαστε τουλάχιστον πέντε χρόνια πίσω στο καλλιτεχνικό θέμα από τις άλλες πόλεις της Ελλάδος. Στην Πάτρα είναι πολύ δύσκολο αυτά τα τραγούδια να ταιριάξουν με την νοοτροπία που επικρατεί, καθώς αυτό που κοιτάνε οι περισσότεροι είναι να προσβάλλουν τον κάθε ράπερ για τα κομμάτια του και να τον κρίνουν χωρίς να γνωρίζουν". 


GMARK - Kanoume Rap (Official Music Video)

Τα μουσικά ερεθίσματα του ίδιου πάντως δε ξεκίνησαν από την ραπ. "Δεν ήμουν τόσο πολύ του ραπ όταν ήμουν σε μικρή ηλικία. Το rap με άγγιξε σε μεγάλη ηλικία, θυμάμαι ήμουν γύρω στα 17 χρονών όταν και ψαχνόμουν. Όταν ξεκίνησα να την ακούω είπα ότι ναι εδώ είμαι".

Αυτό που τον εμπνέει όταν γράφει τραγούδια είναι οι καταστάσεις που ζει ο ίδιος. "Εμπνέομαι κυρίως με ταινίες που ζω εγώ στην ζωή μου... Όταν περνάω μια δύσκολη στιγμή θα γράψω αυτή την στιγμή... Όταν περνάω το πιο high βράδυ, θα γράψω πράγματα που βίωσα σε εκείνο το high βράδυ.

Γενικά μου αρέσει να γράφω στίχους για την ζωή μου αλλά να το λέω με διαφορετικό τρόπο ώστε να βάλω σε σκέψη τον ακροατή να καταλάβει την σημασία αυτού του στίχου με ένα άλλο πλάνο στο μυαλό του". 

Τα σχέδια που έχει στο μυαλό έχουν να κάνουν με τη μουσική του. "Θέλω να πετύχω μεγαλύτερα πράγματα από ότι νομίζω, οπότε δουλεύω για να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα και όπου φτάσω" τονίζει.

"Γιατί "οκ" ναι φτάνεις εκεί που θέλεις αλλά δεν σου αρκεί. Σίγουρα στην συνέχεια θα θες κάτι παραπάνω από αυτό. Γενικά θέλω να έχω κάποια real άτομα δίπλα μου να γυρνάμε όλη την Ελλάδα για live και να δίνουμε φουλ ενέργεια στον κόσμο που ακούει τη μουσική μας". 


Ο ίδιος ευχαριστεί τους ανθρώπους και την ομάδα που έχει δίπλα του που όπως λέει του δίνει φουλ βοήθεια. "Είναι ο Timos o Monk που μου κάνει Mix και Master στα κομμάτια μου ο οποίος θα κάτσει να ασχοληθεί ώρες για να σου βγάλει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Είναι ο Grafikos που κυκλοφόρησε ένα video clip πριν λίγες μέρες το "Pele" που και αυτός με βοήθησε όταν ξεκίνησα. 

Επίσης είναι ο Yungface και ο Aguioths που έχουμε κάνει κάποιες δουλειές μαζί και το τρέχουν κι αυτοί φουλ. Γενικότερα θέλω να έχω άτομα δίπλα μου που με σέβονται και τους σέβομαι. Αυτό παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτό που κάνουμε". 


GMARK - 1 Lepto (Official Lyrics Video)