Στην... γύρα της Πάτρας αναμένεται να βγουν μέσα στις επόμενες ημέρες οι επιθεωρητές και οι ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, σε συνεργασία με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. για το θέμα του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους. 

Στο στόχαστρο των ελεγκτών πρόκειται να μπουν για ακόμα μία φορά τα καταστήματα εστίασης που θα επιτρέπουν το κάπνισμα μέσα στους κλειστούς χώρους τους, ενώ τα πρόστιμα που προβλέπονται για τους παραβάτες, τόσο σε επίπεδο ιδιοκτητών, όσο και σε επίπεδο καπνιστών, είναι αρκετά αυστηρά, φτάνοντας ακόμα και στην προσωρινή άρση της λειτουργίας τους. 

Οι επαγγελματίες της εστίασης είναι διατεθειμένοι να εφαρμόσουν τους όρους της νομοθεσίας όμως αυτή τη φορά δεν θα υπάρχει καμία ανάμειξη σε συνδικαλιστικό επίπεδο, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που διαφωνούν με την αυστηρότητα του νόμου, υποστηρίζοντας ότι έχει αρνητικό αντίκτυπο στην κίνηση των καταστημάτων τους. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι έλεγχοι της ΕΑΔ ξεκίνησαν σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της επικράτειας, στην Αθήνα, στην Λάρισα και στην Θεσσαλονίκη και μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να επεκταθούν και στις υπόλοιπες πόλεις.