Μέσα στον Νοέμβριο αναμένεται να πραγματοποιηθούν τελικά τα εγκαίνια του νέου πλαστικού τάπητα του γηπέδου "Ανδρέας Κάνιστρας", στο Πετρωτό. Πρόκειται για ένα έργο που κυνηγούσε εδώ και αρκετά χρόνια να πετύχει η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας, ξέροντας ότι θα έδινε ζωή στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της περιοχής και σε αρκετά ποδοσφαιρικά σωματεία της Πάτρας. 

Ο χλοοτάπητας είναι ήδη έτοιμος και έχει μπει. Είναι τελευταίας τεχνολογίας, ήρθε από την Σανγκάη και αναμένεται να κρατήσει για αρκετά χρόνια, ανάλογα βέβαια με την χρήση και την συντήρηση που θα του γίνει. Το κονδύλι για το έργο έφτασε τα 110.000 ευρώ. Μαζί με τον νέο πλαστικό τάπητα που κατάφεραν να βάλουν οι παράγοντες της Ένωσης, με την συμβολή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, θα προχωρήσουν σε αντικατάσταση των πλαστικών καθισμάτων που υπήρχαν στις κερκίδες και ήταν σε κακή κατάσταση. 

Σε πρώτη φάση θα μπουν τα πρώτα 500 καινούργια καθίσματα και σε δεύτερη φάση τα άλλα 500. Το γήπεδο έτσι θα προσφέρει και τις σχετικές ανέσεις στους θεατές και τους φίλους του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου για να δουν τους αγώνες και να παρακολουθήσουν από κοντά τις ομάδες τους. Το αναδιαμορφωμένο γήπεδο "Α. Κάνιστρας" δίνει ανάσα και στα δημοτικά γήπεδα της Πάτρας τα οποία αναγκαστικά τα χρησιμοποιούσαν σχεδόν όλες οι ομάδες.

Τα τελευταία χρόνια το απέφευγαν οι ποδοσφαιριστές και οι ομάδες αφού ο κακός αγωνιστικός του χώρος και το καταπονημένο πλαστικό του χορτάρι αποτελούσε αιτία τραυματισμών για τους παίκτες που αγωνίζονταν εκεί και τα παράπονα προς τους παράγοντες της Ένωσης ήταν συχνά από όλα τα σωματεία. 

Αυτό που μένει τώρα για την Ένωση είναι να ξεκινήσουν οι εργασίες στο γήπεδο των Προσφυγικών και να ανοίξει μετά από αρκετά χρόνια, δίνοντας μία ακόμα μεγαλύτερη ανάσα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της πόλης αλλά και ζωή σε ένα ιστορικό και εμβληματικό χώρο, μέσα στο οποίο έχουν εκτυλιχτεί ορισμένες από τις μεγαλύτερες στιγμές της ποδοσφαιρικής Πάτρας.

Στην Ένωση περιμένουν το "πράσινο" φως από τον Λευτέρη Αυγενάκη για να ξεκινήσουν οι εργασίες αφού όλα δείχνουν αυτή τη φορά να είναι έτοιμα.