Το... φυσούν και δεν κρυώνει αρκετοί οδηγοί που έχουν αγοράσει μεταχειρισμένο αμάξι και έχουν προσπαθήσει να το περάσουν από ΚΤΕΟ. 

Σύμφωνα με την νομοθεσία που άλλαξε τα οχήματα που έχουν γυρισμένα χιλιόμετρα δεν μπορούν να περάσουν από το ΚΤΕΟ. Οι μηχανικοί του είναι υποχρεωμένοι με βάση το νέο νόμο σε περίπτωση που διαπιστώσουν κάτι τέτοιο μέσα από τους ελέγχους που θα κάνουν στο όχημα, να ανάψουν το κόκκινο φως. 

Ο οδηγός έτσι θα πρέπει να απευθυνθεί στο μηχανικό του και να το επαναφέρει στα κανονικά του χιλιόμετρα, τα σωστά αυτή τη φορά, έτσι ώστε μέσα από τον έλεγχο που θα γίνει στη συνέχεια να κριθεί αν το όχημα είναι κατάλληλο. 

Η παραπομπή στον μηχανικό για τους ιδιοκτήτες αυτούς σημαίνει και ένα επιπλέον έξοδο για την όλη διαδικασία αφού ο μηχανικός θα πρέπει να πληρωθεί. Οι περιπτώσεις αυτών των αυτοκινήτων με θύματα αγοραστές μεταχειρισμένων οχημάτων είναι αρκετές, καθώς όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για μία από τις συνηθισμένες τακτικές που ακολουθούνται για να επιτευχθεί η καλύτερη τιμή πώλησης στα αυτοκίνητα. 

Πάντως, οι οδηγοί αυτοί βρίσκονται αντιμέτωποι με μία δυσάρεστη έκπληξη αφού διαπιστώνουν με αυτόν τον τρόπο ότι στην ουσία εξαπατήθηκαν κατά τη διάρκεια της αγοράς του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου τους.