Δύο 24ωρα μετά την επίθεση που δέχτηκε στο σχολείο του, στην Αμαλιάδα, από συμμαθητή του, ο 15χρονος μίλησε στην εκπομπή “Μαζί σου” στον ΣΚΑΪ και στην Τατιάνα Στεφανίδου.

Περιγράφει τα όσα έγιναν σε εκείνο το διάλειμμα αλλά και τα όσα προηγήθηκαν μεταξύ του ίδιου και του 16χρονου δράστη.

“Ήμουν με την παρέα μου στο προαύλιο του σχολείου, κατά τη διάρκεια του πρώτου διαλείμματος. Κάποιοι που τον έβλεπαν να έρχεται μου είπαν “πρόσεχε”. Τότε εγώ γύρισα το κεφάλι μου αριστερά και τον είδα να προσπαθεί να με μαχαιρώσει στο πρόσωπο. Σήκωσα το χέρι μου και με βρήκε κάτω από τον αγκώνα. Μετά μου έριξε μία στην πλάτη και έφυγε” είπε αρχικά στην Τατιάνα Στεφανίδου.

Ο 15χρονος υποστήριξε ότι ο δράστης είχε πραγματοποιήσει και στο παρελθόν ανάλογη επίθεση. “Το είχε κάνει πριν από λίγο διάστημα σε παιδί και έξω από το σχολείο”.

Όσον αφορά στα αίτια της αιματηρής επίθεσης, ο ανήλικος μαθητής που τραυματίστηκε είπε: “Πιο παλιά, η παρέα του ήθελε να με βάλει στη δική τους ομάδα. Μιλάμε για αθλητική ομάδα. Εγώ δεν ήθελα να μπω και από τότε άρχισε να με απειλεί ότι θα με μαχαιρώσει. Μου είχε πετάξει και ένα ξύλο χωρίς ευτυχώς να με πετύχει.”

“Είχε έρθει μια φορά στο σχολείο και μου είπε ότι θα μου επιτεθεί γιατί εγώ πείραξα ένα παιδί. Κάτι που φυσικά δεν ισχύει. Του ζήτησα να μιλήσουμε ήρεμα αλλά εκείνος δεν είχε τέτοιο σκοπό”.

Ο 15χρονος τονίζει πως δεν απευθύνθηκε στη διεύθυνση του σχολείου για τις απειλές που δεχόταν, επειδή πίστευε πως οι καθηγητές και ο διευθυντής δεν θα έκαναν τίποτα.


Βίντεο: newsittv