Ένα από τα ομορφότερα μοντέλα της σύγχρονης Ελλάδας είναι γεννημένο στα μέρη μας και έχει καταγωγή από την Αμαλιάδα.

Η εμφάνιση της Σοφίας Χαρμαντά είναι άλλωστε θεϊκή και παραπέμπει σε ιέρεια του αρχαίου ελληνικού κόσμου, ανάβοντας με ένα βλέμμα της την φλόγα και σκορπίζοντας στα πέρατα το τέλειο και το ιδεατό που ζητούσαν στην φιλοσοφία, στην κουλτούρα, αλλά και στην τέχνη τους οι πρόγονοι μας. 

Η Σοφία Χαρμαντά βέβαια δεν είναι το κορίτσι που θα την βλέπαμε σε μία από τις υπέροχες παραλίες της Ηλείας, στις Θίνες, στην Κουρούτα ή και κάπου αλλού κοντά στα μέρη μας.

Το κορίτσι βλέπετε έχει ανεβάσει υπερβολικά τις μετοχές της στο διεθνές χρηματιστήριο της μόδας και θεωρείται για πολλούς η Ελληνίδα Σίντι Κρόφορντ. Το εντυπωσιακό μοντέλο μένει μόνιμα στην Αμερική, όπου ασχολείται με το μόντελινγκ. Έχει σημαντικές συνεργασίες στο βιογραφικό της, ενώ έχει διασχίσει και τις πασαρέλες γνωστών οίκων.

Και ναι στην περίπτωση της Σοφίας Χαρμαντά μπορούμε να πούμε ότι… «δυστυχώς, το χάσαμε το κορμί πατριώτη». Πάντως, το μοντέλο ανεβάζει συχνά φωτογραφίες της στο λογαριασμό της στο Instagram, οπότε οι followers της μπορούν να τη θαυμάσουν εκεί.