Στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ταξιδεύει η ταινία της Πατρινής σκηνοθέτιδος Ισμήνης Σακκελαροπούλου, «Μπάμπουσκα-η τελευταία κούκλα». 

Πρόκειται για μία ταινία που βασίζεται σε μια από τις πιο τρομαχτικές ιστορίες των τελευταίων χρόνων και σε θέματα κοινωνικού προβληματισμού καθώς μέσα από την πλοκή της αποκαλύπτονται μυστικά που είναι κρυμμένα για χρόνια. 

Η ταινία της Πατρινής σκηνοθέτιδος θα πάρει μέρος στην Agora Film Market του 60ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης από τις 2-9 Νοεμβρίου 2019 στην Αποθήκη Γ και αναμένεται να κάνει αίσθηση καθώς πρόκειται για ένα αρκετά δουλεμένο φιλμ, τα γυρίσματα του οποίου είχαν ολοκληρωθεί πριν από δύο χρόνια σχεδόν και αυτό το διάστημα βρισκόταν στο στάδιο του μοντάζ και της επεξεργασίας ήχου. 

Η Ισμήνη Σακκελαροπούλου, πέρα από την σκηνοθεσία υπογράφει και το σενάριο, ενώ παίζει μαζί με μια πλειάδα ηθοποιών. Τη μουσική υπογράφει ο Γιάννης Ζουγανέλης. Πρωταγωνιστούν οι εξής ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης): Αdrian Frieling, Ισμήνη Σακελλαροπούλου, Σπύρος Χελιώτης, Άννα Παπαγεωργίου και η μικρή Αρτέσα Καμπεράι. Χορευτική φιγούρα είναι η Στεφανία Μήτσανα, ενώ συμμετέχουν οι Δημήτρης Σπανός, Άγγελος Βαλμάς, Μάρα Σύρρη, Νίκος Καριντζιάς, Αλέξανδρος Κεσίδης, Γιάννης Παντελακάκης και Φοίβος Σιδέρης. 

Το τραγούδι «God To Take The Blame» είναι σύνθεση των Deadbeat Escapement, Παραγωγή: Noise Box Studio, Σκηνοθεσία/Κάμερα βίντεο: Δημήτρης Καμπάς, Make up: Όλγα Σαρσαρίδη

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ-ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ: Electricity Studio

Δ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ/ ΜΟΝΤΑΖ: Ηλίας Χαρίσης

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΗΧΟΥ: Electricity studio, Δημήτρης Σταϊκόπουλος/ Νίκος Κουτελίδης

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΣ- ART DIRECTOR: Γιώργος Λυντζέρης

ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ: Άντρη Αναστασίου

ΚΟΛΟΡΙΣΤΑΣ/ ΟΠΕΡΑΤΕΡ: Ηλίας Χαρίσης

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: Γιάννης Κωνσταντακόπουλος

ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ: Ζαννέτ Αποστολοπούλου

ΜΑKE UP- SPECIAL EEFECTS: Vera Davidova

Β. ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ-ΣΚΡΙΠΤ: Δήμητρα Κουτροπούλου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ: Tatiana Bogdanova

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΥΚΛΩΝ: Χρυσηίδα Αναστασοπούλου


Babushka- The Last Living Doll ---Official Trailer (2019)