Σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Ριγανόκαμπου, της Εγλυκάδας αλλά και της Περιβόλας, με τον καταυλισμό των Ρομά. 

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, παρά τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις που έχουν λάβει από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και της πολιτείας για την ρύθμιση του ζητήματος, το θέμα όχι μόνο παραμένει, αλλά κάθε μήνα που περνάει γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο. 

Όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι αυτή την περίοδο ο πληθυσμός στον καταυλισμό των Ρομά βρίσκεται σε φάση... ακμής αφού ο αριθμός των όσων μένουν στις παράγκες έχει αυξηθεί. Βλέπετε, ο χειμώνας πλησιάζει και αρκετοί από τους Ρομά που είχαν φύγει από τον καταυλισμό τους θερινούς μήνες, έρχονται πίσω για να ξεχειμωνιάσουν για να φύγουν και πάλι την άνοιξη. 

Μαζί όμως με τον αριθμό του πληθυσμού τους που μεγαλώνει, μεγαλώνει και η παραβατικότητα, στις γειτονιές του ανατολικού διαμερίσματος της Πάτρας και όχι μόνο. Κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν καθημερινά σχεδόν περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων σε σπίτια, καταστήματα, αλλά και σε περαστικούς, ενώ σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν ο καταυλισμός αυτός έχει άμεση σχέση με την εξάπλωση των Ρομά σε διάφορες γειτονιές της πόλης, στις κεντρικές πλατείες και στην παραλιακή της ζώνης. 

Σύμφωνα με τους κατοίκους ο καταυλισμός αυτός είναι ο πυρήνας και το ορμητήριο αρκετών φαινομένων που συναντάμε στην Πάτρα, όπως αυτά της παιδικής επαιτείας, της διακίνησης ναρκωτικών, αλλά και της πορνείας ανήλικων κοριτσιών. Είναι ένα ζήτημα, όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής που δεν αφορά μόνο την Ανατολική Πάτρα, αλλά όλη την πόλη. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πρόσφατα ο δήμος της Πάτρας είχε συνάντηση για το θέμα με τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι έχουν ορίσει μέσα από τους συλλόγους του ανατολικού διαμερίσματος μια επιτροπή για να τους εκπροσωπεί στις συναντήσεις τους με τους φορείς.

Ωστόσο, οι περισσότεροι από τους κατοίκους εκφράζουν την απογοήτευση τους για την παγίωση του ζητήματος, τη στιγμή που όλες οι λύσεις που έχουν προταθεί από την πολιτεία και τον δήμο, δεν έχουν αποδώσει στην πράξη. Θέλουν έτσι την απομάκρυνση του καταυλισμού των Ρομά από την περιοχή τους για να σταματήσει το κακό που ταλανίζει χρόνια τις γειτονιές τους και κατά επέκταση την Πάτρα.